Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kaura-ome­na­sämpylät

Keitä kerralla puuroa enemmän ja käytä se sämpylätaikinaan. Saat ihanan kauraisia sämpylöitä välipalaksi ja keittojen seuraksi. Omenasose mehevöittää sämpylät.

Kaura-omenasämpylät
Kaura-omenasämpylät

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Valio Keittiön laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g laktoositon
  • 5 dl kaurapuuroa
  • 2 dl makeuttamatonta omenasosetta
  • 1¼ tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 13 dl sämpyläjauhoja
  • 2 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön kermaviiliä laktoositon
  • 5 dl kaurapuuroa
  • 2 dl makeuttamatonta omenasosetta
  • 1¼ tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • ½ dl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 13 dl sämpyläjauhoja

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää kermaviili, kaurapuuro, omenasose, suola, sokeri ja Oivariini. Sekoita tasaiseksi. Alusta joukkoon jauhot. Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
  2. Leivo jauhotetulla pöydällä sämpylöiksi. Laita leivinpaperille uunipelleille, jätä kohoamisvaraa. Kohota liinan alla.
  3. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa kypsiksi, 12 - 14 min.
  4. Tarjoa Oivariini levitteen kanssa.

Vinkki

Voit käyttää taikinassa tähteeksi jäänyttä kaurapuuroa. Puuron paksuus / löysyys vaikuttaa hiukan jauhojen määrään. Pehmeähköstä taikinasta tulee kuohkeita ja pehmeitä sämpylöitä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 179 kcal
Proteiini 5,6 g
Hiilihydraatti 28,6 g
Rasva 3,9 g
Tyydyttynyt rasva 1 g
Ravintokuitu 2,9 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1