Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
57 min
Yhteensä
1 h 27 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 dl vettä
- 50 g hiivaa
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön kermaviiliä laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Valio Keittiön laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti…
- 5 dl kaurapuuroa
- 2 dl makeuttamatonta omenasosetta
- 1¼ tl suolaa
- 2 rkl sokeria
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 13 dl sämpyläjauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää kermaviili, kaurapuuro, omenasose, suola, sokeri ja Oivariini. Sekoita tasaiseksi. Alusta joukkoon jauhot. Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
- Leivo jauhotetulla pöydällä sämpylöiksi. Laita leivinpaperille uunipelleille, jätä kohoamisvaraa. Kohota liinan alla.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa kypsiksi, 12 - 14 min.
- Tarjoa Oivariini levitteen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
179 kcal
Proteiini
5,6 g
Hiilihydraatti
28,6 g
Rasva
3,9 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2,9 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.