Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
25 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
4.52
tähteä viidestä
546 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
keksiä
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
125 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2½ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl kanelia
- 2½ dl kaurahiutaleita
- 2 dl vehnäjauhoja
- ⅓ tl leivinjauhetta
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
- Sekoita joukkoon muna, vaniljasokeri (ja kaneli).
- Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita taikinaksi.
- Leivo tangoksi ja paloittele 20-25 osaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja laita ne väljästi leivinpaperille.
- Paista 175 asteessa uunin yläosassa n. 14 min.
- Jäähdytä ja tarjoa kahvipöydän herkkuina.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
423 kcal
Proteiini
5,7 g
Hiilihydraatti
58,5 g
Rasva
17,8 g
Tyydyttynyt rasva
9,6 g
Ravintokuitu
2,3 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.