Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kaurakeksit

Kaurakeksit maistuvat sellaisenaan maidon tai kahvin kanssa. Voit myös käyttää kaurakeksejä erilaisten jälkiruokien, kuten jäätelöannoksen, koristeena.

Kaurakeksit
Kaurakeksit

Ainesosat

keksiä

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 125 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl kanelia
  • 2½ dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ⅓ tl leivinjauhetta

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
  2. Sekoita joukkoon muna, vaniljasokeri (ja kaneli).
  3. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita taikinaksi.
  4. Leivo tangoksi ja paloittele 20-25 osaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja laita ne väljästi leivinpaperille.
  5. Paista 175 asteessa uunin yläosassa n. 14 min.
  6. Jäähdytä ja tarjoa kahvipöydän herkkuina.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 423 kcal
Proteiini 5,7 g
Hiilihydraatti 58,5 g
Rasva 17,8 g
Tyydyttynyt rasva 9,6 g
Ravintokuitu 2,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search