Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kebab

Kebab on ruoka, jonka voi nauttia riisin, ranskalaisten tai leivän kanssa. Oleellista ruokalajissa on kebabliha, tomaattinen kastike ja turkkilainen jogurtti. Kotitekoisena ruoan tulisuutta voi helposti säädellä itse.

Kebab

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl jasmiiniriisiä tai pitkäjyväistä riisiä
  • 400 g kebablihaa (pakaste)
  • 2-3 dl
    Valio turkkilaista jogurttia laktoositon
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon

Tomaattikastike

  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0 kg chilijauhetta maustemitallinen
  • 1 tlk (390 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl ketsuppia

Tarjoiluun

  • 8 pepperonia
  • 200 g jäävuorisalaattia
  • 2 tomaattia

Ohje

  1. Aloita aterian valmistaminen laittamalla riisi kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valmista tomaattikastike. Kuumenna Oivariini rasva kattilassa. Kuullota siinä hienonnettu sipuli ja valkosipulit. Lisää kuullottamisen loppuvaiheessa paprikajauhe ja chili.
  3. Lisää tomaattimurska ja loput mausteet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla kebablihan paistamisen ajan.
  4. Paista kebabliha paistinpannulla tai uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Rakenna annokset lautasille. Levitä riisipedille kebabliha ja valuta pinnalle tomaattikastike. Lusikoi päälle jogurttia.
  6. Viimeistele annokset salaatilla, lohkotuilla tomaateilla ja pepperoneilla.

Vinkki

Lisää tulisuutta ruokaan saat lisäämällä tomaattikastikkeeseen chiliä tai vaihtamalla pepperonit jalopenoiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 132 kcal
Proteiini 7,1 g
Hiilihydraatti 14 g
Rasva 4,9 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • chilijauhetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search