Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kermainen haukipata

Kermainen haukipata on kesäruokaa parhaimmillaan. Voissa kuullotetut perunat saavat liemekseen kermaa ja valkoviiniä. Hauki höyrytetään padan pinnalle ja maustetaan sitruunalla, tillillä ja kapriksilla. Jos haukionni ei ole suotuisa, pataan sopii hyvin ahvenet tai kuha.

Kermainen haukipata
Kermainen haukipata

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 50 g
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 800 g keitettyjä, uusia perunoita
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ sitruunan mehu ja kuori raasteena
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 prk (3 dl)
    Valio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
    Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl laktoositon
  • 500 g haukifilettä
  • ½ dl kaprista
  • 1 dl tuoretta tilliä
  • 50 g Valio Luomu™ voita
  • 800 g keitettyjä, uusia perunoita
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ sitruunan mehu ja kuori raasteena
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 prk (3 dl) Valio Luomu™ kuohukermaa
  • 500 g haukifilettä
  • ½ dl kaprista
  • 1 dl tuoretta tilliä

Ohje

  1. Sulata voi korkeareunaisella pannulla. Lisää napakaksi keitetyt perunat (pilko jos ovat kovin suurikokoisia), suikaloidut sipulit ja valkosipulin kynnet. Kuullota hetki.
  2. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää sitruunan mehu ja raastettu kuori, kerma sekä suola ja pippuri. Anna vielä kiehahtaa.
  3. Leikkaa haukifileet suupaloiksi ja lisää pannulle. Lisää myös kaprikset. Laita kansi päälle jotta kala höyrystyy kypsäksi. Ota pannu pois liedeltä ja viimeistele tuoreella tillillä.
  4. Tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 109 kcal
Proteiini 5,8 g
Hiilihydraatti 7,3 g
Rasva 5,7 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1