Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kermainen raparperitäyte (esim. letuille)

Raparperi on kevään hapokas herkku. Raparperikastikkeen voi mainiosti valmistaa ympäri vuoden, sillä sen tekeminen onnistuu pakasteraparperista helposti. Kermainen raparperitäyte maistuu lettujen välissä tai tortun täytteenä.

Kermainen raparperitäyte (esim. letuille)
Kermainen raparperitäyte (esim. letuille)

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Raparperikastike

  • ½ l (250 g) raparperipaloja
  • 1 dl vettä
  • ½ dl sokeroitua, laimentamatonta mustaherukkamehua
  • 1 dl sokeria

Tarjoiluun

  • 100 g
    tummaa suklaata
    Voit kokeilla myös:
    • ½ l tuoreita mansikoita

Ohje

  1. Valmista ensin raparperikastike: keitä raparpereja, vettä ja mehua kattilassa kannen alla, kunnes raparperit ovat pehmenneet.
  2. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Mausta sokerilla makusi mukaan. Notkista tarvittaessa tilkalla vettä.
  3. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon vaniljarahka.
  4. Levitä kerma-rahkatäytettä letuille. Ripota päälle rouhittua suklaata tai viipaloituja mansikoita. Valuta päälle lämmintä raparperikastiketta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 205 kcal
Proteiini 2,6 g
Hiilihydraatti 21,4 g
Rasva 11,7 g
Tyydyttynyt rasva 6,7 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search