
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 4 munan sokerikakkupohja
Täyte
-
3 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ dl sokeria
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 3 dl (360 g) mansikka- tai vadelmahilloa
Kostutus
-
1½ dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
-
5 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 tl sokeria
- punaista elintarvikeväriä, jauhe- tai pastavärinä
- 4 munan sokerikakkupohja
Täyte
- 3 dl Valio Keittiön vispikermaa
- ½ dl sokeria
- 250 g Valio maitorahkaa
- 3 dl (360 g) mansikka- tai vadelmahilloa
Kostutus
- 1½ dl Valio Eila® maitojuomaa
- 1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
- 5 dl Valio Keittiön vispikermaa
- 1 tl sokeria
- punaista elintarvikeväriä, jauhe- tai pastavärinä
Jaa resepti
Ohje
Täyte
- Vaahdota kerma. Mausta sokerilla vaahdotuksen loppuvaiheessa. Lisää maitorahka ja vatkaa tasaiseksi.
- Halkaise kakku poikittaissuunnassa kolmeen osaan.
- Kostuta alin kakkulevy vanilja-maitoseoksella, n. 1/2 dl / levy. Levitä päälle hilloa ja rahka-kermaseosta. Huom. täyttäessäsi, jätä kerma-rahkaseosta 1 - 2 dl myös kakun päällystämiseen.
- Nosta päälle kakkulevy, kostuta ja täytä. Kostuta kansilevy alapuolelta ja nosta päällimmäiseksi.
- Levitä jäljelle jäänyt rahka-kermaseos ohuelti kakun päälle ja reunoille.
Kermakuorrutus
- Vaahdota kerma ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Jaa vaahto kolmeen osaan. Vaahdota ensin yksi valmiiksi. Lisää muihin elintarvikeväriä - toiseen enemmän kuin toiseen ja vaahdota ne pursotusvahvuuteen.
- Laita ø 10 - 11 mm:n tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ensin valkoista vaahtoa, sitten vaaleamman punaista ja viimeiseksi voimakkaimmin värjättyä kermavaahtoa.
- Pursota kermavaahdosta esim. ruusukuvioita kakun pintaan ja reunoille. Aloita ruusun tekeminen keskeltä. Täytä kolot pikkupursotuksin.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
256 kcal
Proteiini
4,3 g
Hiilihydraatti
23 g
Rasva
16,3 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- punaista elintarvikeväriä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.