Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kermakakku

Yksinkertainen, mutta herkullinen täytekakku kuorrutetaan runsaalla kermavaahdolla. Täytteeksi sopii hillo yhdessä rahka-kermavaahdon kanssa. Päälle tulevan kermavaahdon voi levittää tai pursottaa ja koristella mielen mukaan. Kermavaahtoa värjäämällä voit luoda kakusta vaikka Ruususen kakun.

Kermakakku
Kermakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 munan sokerikakkupohja

Täyte

  • 3 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • ½ dl sokeria
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 3 dl (360 g) mansikka- tai vadelmahilloa

Kostutus

  • 1½ dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus

  • 5 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 tl sokeria
  • 0 kg punaista elintarvikeväriä, jauhe- tai pastavärinä

Ohje

Täyte

  1. Vaahdota kerma. Mausta sokerilla vaahdotuksen loppuvaiheessa. Lisää maitorahka ja vatkaa tasaiseksi.
  2. Halkaise kakku poikittaissuunnassa kolmeen osaan.
  3. Kostuta alin kakkulevy vanilja-maitoseoksella, n. 1/2 dl / levy. Levitä päälle hilloa ja rahka-kermaseosta. Huom. täyttäessäsi, jätä kerma-rahkaseosta 1 - 2 dl myös kakun päällystämiseen.
  4. Nosta päälle kakkulevy, kostuta ja täytä. Kostuta kansilevy alapuolelta ja nosta päällimmäiseksi.
  5. Levitä jäljelle jäänyt rahka-kermaseos ohuelti kakun päälle ja reunoille.

Kermakuorrutus

  1. Vaahdota kerma ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Jaa vaahto kolmeen osaan. Vaahdota ensin yksi valmiiksi. Lisää muihin elintarvikeväriä - toiseen enemmän kuin toiseen ja vaahdota ne pursotusvahvuuteen.
  2. Laita ø 10 - 11 mm:n tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ensin valkoista vaahtoa, sitten vaaleamman punaista ja viimeiseksi voimakkaimmin värjättyä kermavaahtoa.
  3. Pursota kermavaahdosta esim. ruusukuvioita kakun pintaan ja reunoille. Aloita ruusun tekeminen keskeltä. Täytä kolot pikkupursotuksin.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 256 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 23 g
Rasva 16,3 g
Tyydyttynyt rasva 9 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • punaista elintarvikeväriä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search