Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kesäinen juustosalaatti

Juustosalaatti on ruokaisa, mutta kevyt kesälounas. Kauden tuoreet kasvikset ovat parhaimmillaan ja maistuvat herkullisilta.

Kesäinen juustosalaatti
Kesäinen juustosalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 puolikas (350 g) kukkakaalia
  • 150 g kurkkua
  • 1 nippu retiisejä
  • 400 g siemenetöntä vesimelonia tai hunajamelonia
  • ½ pkt (à 300 g)
    Valio Alppi Kreivi® juustoa
    Pitkään kypsytetty Valio Alppi Kreivi® on tuhti ja moniulotteinen vuoristojuusto, jota juustomestarimme ovat kypsyttäneet vähintään…
    Valio Alppi Kreivi® e300 g
  • 0 kg jää- tai friseesalaattia

Yrttinen jogurttikastike

  • 300 g (3 dl)
    Valio turkkilaista jogurttia laktoositon
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • ½ dl tuoreita yrttejä, esim. minttua tai sitruunamelissaa
  • 1 rkl ruokosokerisiirappia
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ripaus suolaa

Ohje

  1. Leikkaa kukkakaali pieniksi kuutioiksi. Suikaloi kurkku ja viipaloi retiisit.
  2. Poista melonista kuori. Leikkaa hedelmäliha viipaleiksi tai pieniksi paloiksi.
  3. Leikkaa juustosta n. 1 cm:n kokoisia kuutioita.
  4. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Laita ne salaattikulhon pohjalle ja reunoille.
  5. Yhdistä salaatin aineet. Kaada salaattipedille.
  6. Sekoita jogurtin joukkoon hienonnetut yrtit, siirappi ja pippuri. Käytä yhtä tai kahta yrttiä sekoituksena. Lisää ripaus (maustemitallinen = 1 ml) suolaa. Kaada kastike erilliseen kulhoon.
  7. Lisää kastiketta salaattiannosten päälle. Tarjoa rapeakuorisen leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 86 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 3,9 g
Rasva 5,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,4 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • jää- tai friseesalaattia
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search