Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kesäinen muna-kurkkusalaatti

Tässä kesäisen raikkaassa muna-kurkkusalaatissa maistuvat sesongin tuoreet raaka-aineet. Salaatin kruunaa turkkilaisesta jogurtista valmistettu salaatinkastike.

Kesäinen muna-kurkkusalaatti
Kesäinen muna-kurkkusalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 keitettyä (8 min) kananmunaa
  • 1 ruukku jääsalaattia tai tammenlehtisalaattia
  • ½ rasiaa rucolaa
  • 120 g retiisejä
  • 1 puolikas kurkku
  • 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna

Kastike

  • 2 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 tl sokeria

Ohje

  1. Kuori ja lohko keitetyt, jäähtyneet munat
  2. Revi salaatit laakeaan astiaan. Sekoita salaatin joukkoon paloitellut retiisit ja kurkku. Lisää munat salaattipedille. Ripota koristeeksi ruohosipulia.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin. Tarjoa salaatinkastike erikseen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 71 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 2,4 g
Rasva 4,7 g
Tyydyttynyt rasva 1,9 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search