Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 h
Yhteensä
20 h 30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni250°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
pyöreää pizzaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- n. 9½ dl (625 g) 00-jauhoja
- 3¾ dl kylmää vettä
- 3 tl suolaa
- 0 kg murunen hiivaa
Täytteet
- 4 dl pizzakastiketta, esim. Mutti
-
1 pussi (350 g)
Valio mozzarella-fontal juustomuruaValio mozzarella-fontal juustomuru – parhaisiin pizzoihin, intohimoisille pizzanpaistajille! Juusto kruunaa pizzan ja sitoo maut herkullisesti…
- 100 g kesäkurpitsaa viipaleina
- 250 g kirsikkatomaatteja viipaleina
- 20 oliiveja
- 1 dl pestoa
Jaa resepti
Ohje
- Käytä napolilaiseen pizzaan vehnäjauhojen sijaan 00-jauhoja, joiden jauhatusaste on hienoin mahdollinen. 00-jauhoja löydät hyvinvarustelluista ruokakaupoista.
- Mittaa vesi kulhoon ja liuota hiiva veteen.
- Lisää 125 g (n. 1 ½ - 2 dl) jauhoista hiivan ja veden sekaan, sekoita kunnes jauhot ovat kastuneet.
- Lisää suola koko ajan taikinaa käsin tai koneella sekoittaen.
- Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa 15 min koneella tai 20 min käsin, kunnes taikina on kiinteä ja tasaisen sileä.
- Siirrä taikina suljettavaan kohotusastiaan. Kohota taikinaa 10 h vedottomassa 21-asteisessa (huoneenlämpö) paikassa.
- Kumoa taikina tasaiselle alustalle ja jaa neljään osaan. Pyöritä paloista tasaisia taikinapalloja, huomioi ettei pohjaan jää kraateria.
- Siirrä pallot säilytyslaatikkoon tai pellille ja peitä kelmulla. Anna kohota 10 h.
- Tämän jälkeen taikina on valmis työstettäväksi pizzapohjiksi ja täytettäväksi.
- Työstä käsin tai kauli jauhotetulla pöydällä neljä pyöreää pizzapohjaa. Levitä pohjille pizzakastike ja täytteet.
- Aito napolilainen pizza paistetaan 450-asteisessa avotuliuunissa vain minuutin ajan. Kotiuunissa paista pizza tasalämmöllä esikuumennetun pellin päällä vähintään 250 asteessa n. 7 - 8 minuuttia. Voit käyttää grillivastuksia voimistamaan lämpöä uunin yläosasta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
195 kcal
Proteiini
6,5 g
Hiilihydraatti
17,7 g
Rasva
10,4 g
Tyydyttynyt rasva
2,7 g
Ravintokuitu
2,4 g
Suola
2,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- murunen hiivaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.