Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
35 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 varsisellerin varsi
- ½ kukkakaali (pieni)
- 3 kevätsipulivartta
- 4 dl risottoriisiä
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- 150 g pakastepinaattia tai tuoretta
- 1 dl (60 g) herneitä
-
½ pussia (à 130 g)
Valio Mustaleima™ raastettaValio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
-
1 prk (150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Viimeistelyyn
-
½ pussi (à 130 g)
Valio Mustaleima™ raastettaValio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
- 0 kg tuoretta basilikaa
Jaa resepti
Ohje
- Kiehauta vesi ja kasvisliemikuutiot.
- Hienonna sellerinvarsi ja sipuli sekä pilko kukkakaali pieniksi nupuiksi. Paista kuultavaksi voissa kattilassa. Lisää kattilaan riisi. Sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa.
- Kaada kattilaan valkoviini ja anna kiehahtaa.
- Jatka kasvisliemen lisäämistä aina, kun aiemmin lisätty liemi on imeytynyt riisiin. Anna kiehua alhaisella lämmöllä n. 20 min. Kypsän risoton tulee olla kosteaa ja mehevää.
- Sekoita kypsymisen loppuvaiheessa sitruunan raastettu kuori ja mehu. Lisää lähes kypsään risottoon pinaatti, herneet, juustoraaste sekä crème fraîche. Anna kypsyä loppuun. Tarkista maku.
- Tarjoile heti ja viimeistele annokset tuoreella basilikalla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
111 kcal
Proteiini
3,4 g
Hiilihydraatti
11,8 g
Rasva
4,8 g
Tyydyttynyt rasva
2,7 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoretta basilikaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.