
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
35 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 1 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 varsisellerin varsi
- ½ kukkakaali (pieni)
- 3 kevätsipulivartta
- 4 dl risottoriisiä
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- 150 g pakastepinaattia tai tuoretta
- 1 dl (60 g) herneitä
-
½ pussia (à 130 g)
Valio Mustaleima™ raastettaValio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
-
1 prk (150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Viimeistelyyn
-
½ pussi (à 130 g)
Valio Mustaleima™ raastettaValio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
- tuoretta basilikaa
- 1 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 30 g Valio voita
- 1 varsisellerin varsi
- ½ kukkakaali (pieni)
- 3 kevätsipulivartta
- 4 dl risottoriisiä
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- 150 g pakastepinaattia tai tuoretta
- 1 dl (60 g) herneitä
- ½ pussia (à 130 g) Valio Mustaleima™ raastetta
- 1 prk (150 g) Valio Keittiön crème fraîchea
Viimeistelyyn
- ½ pussi (à 130 g) Valio Mustaleima™ raastetta
- tuoretta basilikaa
Jaa resepti
Ohje
- Kiehauta vesi ja kasvisliemikuutiot.
- Hienonna sellerinvarsi ja sipuli sekä pilko kukkakaali pieniksi nupuiksi. Paista kuultavaksi voissa kattilassa. Lisää kattilaan riisi. Sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa.
- Kaada kattilaan valkoviini ja anna kiehahtaa.
- Jatka kasvisliemen lisäämistä aina, kun aiemmin lisätty liemi on imeytynyt riisiin. Anna kiehua alhaisella lämmöllä n. 20 min. Kypsän risoton tulee olla kosteaa ja mehevää.
- Sekoita kypsymisen loppuvaiheessa sitruunan raastettu kuori ja mehu. Lisää lähes kypsään risottoon pinaatti, herneet, juustoraaste sekä crème fraîche. Anna kypsyä loppuun. Tarkista maku.
- Tarjoile heti ja viimeistele annokset tuoreella basilikalla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
110 kcal
Proteiini
3,3 g
Hiilihydraatti
11,8 g
Rasva
4,7 g
Tyydyttynyt rasva
2,7 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoretta basilikaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.