Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kesäkurpit­sa-fen­ko­li­salaatti

Kirpsakka tuore fenkoli piristää salaatin. Tarjoa salaattia alkuruoaksi tai lisäkkeeksi.

Kesäkurpitsa-fenkolisalaatti
Kesäkurpitsa-fenkolisalaatti

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (50 g) sipuli
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 4 tl sokeria
  • 2 rkl avokado- tai rypsiöljyä
  • 1 (400 g) kesäkurpitsa
  • 200 g tuoretta fenkolia
  • 1 rkl ruokosokerisiirappia

Kastike

  • 2 dl
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 rkl ruokosokerisiirappia

Paahdetut siemenet

  • 1-2 dl pinjan- tai auringonkukansiemeniä (kuorittuja)
  • ripaus gourmet-suolahiutaleita, esim. Maldon
  • 1 (50 g) sipuli
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 4 tl sokeria
  • 2 rkl avokado- tai rypsiöljyä
  • 1 (400 g) kesäkurpitsa
  • 200 g tuoretta fenkolia
  • 1 rkl ruokosokerisiirappia

Kastike

  • 2 dl Valio turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl ruokosokerisiirappia

Paahdetut siemenet

  • 1-2 dl pinjan- tai auringonkukansiemeniä (kuorittuja)
  • ripaus gourmet-suolahiutaleita, esim. Maldon

Ohje

  1. Hienonna sipuli ja laita salaattikulhon pohjalle. Lisää sitruunamehu, sokeri ja öljy. Sekoita ja anna marinoitua sen aikaa kun käsittelet muut ainekset.
  2. Halkaise kesäkurpitsat. Poista mahdolliset siemenet pikkulusikan kärjellä kaapien. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna fenkoli. Yhdistä ainekset kulhossa.
  3. Sekoita kastikeainekset. Laita erikseen tarjolle omaan kulhoonsa.
  4. Paahda siemenet kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä. Lisää hyppysellinen sormisuolaa. Lisää siemenet viimeiseksi salaatin pinnalle, että ne pysyvät rapeina.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 133 kcal
Proteiini 3,3 g
Hiilihydraatti 7,1 g
Rasva 9,8 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1