Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 350 g kesäkurpitsaa (keltaista)
- 1 sitruuna
- 3 dl sokeria
-
1½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 3 kananmunaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
Vuokaan
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 rkl korppujauhoja
Täyte
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa sitruunaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Kuorrutus
-
1 prk (250 g)
Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä maustamatonValio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi maustamaton on juustokastike, joka maistuu herkulliselta kylmänä tai kuumana. Se…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa sitruunaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1½ dl tomusokeria
Koristeluun
- 0 kg pikkumarenkeja ja syötäviä kukkia
Jaa resepti
Ohje
- Jos haluat tehdä kurpitsakiehkuroita koristelua varten, katso ensin vinkki.
- Raasta kurpitsa puolikarkealla raastinterällä. Jos käytät vihreää kesäkurpitsaa, kuori ensin pois vihreä pintakerros. Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu (n. 3 rkl).
- Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää kesäkurpitsa- ja sitruunakuoriraaste, sitruunamehu ja Oivariini.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ø 23 cm. Alumiinisessa vuoassa kakun pinnasta tulee vaaleampi, pinnoitetussa tummempi.
- Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 55 - 60 min tai kunnes kakun reunat irtoavat kakkuvuoasta. Anna kakun jäähtyä varttitunti ennen kumoamista. Jäähdytä hyvin (esim. jääkaapissa).
- Leikkaa kakku kolmeksi levyksi.
Täyte ja kuorrutus
- Vaahdota kerma ja 2 prk sitruunarahkaa jämäkäksi vaahdoksi. Täytä sillä kakun välit ja nosta kansilevy päälle.
- Yhdistä Koskenlaskija Ruoka ja sitruunarahka kulhossa. Siivilöi joukkoon tomusokeri, sekoita huolellisesti.
- Valuta kuorrutus kakun päälle levitä ja tasoita. Kakku kannattaa siirtää heti tarjoilulautaselle, koska kun kuorrutus tekeytyy, se vaurioituu helposti alareunasta siirrettäessä.
- Anna kakun tekeytyä kuvun alla seuraavaan päivään. Koristele.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
250 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
27,6 g
Rasva
12,9 g
Tyydyttynyt rasva
5,1 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- pikkumarenkeja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.