Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kesäkurpitsakakku

Valloittava kakku on kostea, raikas ja näyttävä. Sitruunan raikkaus ja kesäkurpitsan tuoma mehukkuus ovat tämän kakun makumaailmaa. Kuorrutus on muunnos monille tutusta porkkanakakkukuorrutuksesta.

Kesäkurpitsakakku
Kesäkurpitsakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 350 g kesäkurpitsaa (keltaista)
  • 1 sitruuna
  • 3 dl sokeria
  • 1½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 3 kananmunaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta

Vuokaan

  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 rkl korppujauhoja

Täyte

Kuorrutus

Koristeluun

  • 0 kg pikkumarenkeja ja syötäviä kukkia

Ohje

  1. Jos haluat tehdä kurpitsakiehkuroita koristelua varten, katso ensin vinkki.
  2. Raasta kurpitsa puolikarkealla raastinterällä. Jos käytät vihreää kesäkurpitsaa, kuori ensin pois vihreä pintakerros. Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu (n. 3 rkl).
  3. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  4. Lisää kesäkurpitsa- ja sitruunakuoriraaste, sitruunamehu ja Oivariini.
  5. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
  6. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ø 23 cm. Alumiinisessa vuoassa kakun pinnasta tulee vaaleampi, pinnoitetussa tummempi.
  7. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 55 - 60 min tai kunnes kakun reunat irtoavat kakkuvuoasta. Anna kakun jäähtyä varttitunti ennen kumoamista. Jäähdytä hyvin (esim. jääkaapissa).
  8. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi.

Täyte ja kuorrutus

  1. Vaahdota kerma ja 2 prk sitruunarahkaa jämäkäksi vaahdoksi. Täytä sillä kakun välit ja nosta kansilevy päälle.
  2. Yhdistä Koskenlaskija Ruoka ja sitruunarahka kulhossa. Siivilöi joukkoon tomusokeri, sekoita huolellisesti.
  3. Valuta kuorrutus kakun päälle levitä ja tasoita. Kakku kannattaa siirtää heti tarjoilulautaselle, koska kun kuorrutus tekeytyy, se vaurioituu helposti alareunasta siirrettäessä.
  4. Anna kakun tekeytyä kuvun alla seuraavaan päivään. Koristele.

Vinkki

Ota sitruunakuoriraudalla kesäkurpitsan kuoresta kiehukuroita. Laita ne vedellä kostutetun talouspaperin ja kelmun alle jääkaappiin. Käytä niitä kakun koristeena.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 250 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 27,6 g
Rasva 12,9 g
Tyydyttynyt rasva 5,1 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • pikkumarenkeja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search