Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kesäkurpitsakakku piparkakkukuorrutteella

Mehevä ja mausteinen kesäkurpitsakakku valmistuu vaivatta ilman vatkainta. Hunnuta kakku pehmeän täyteläisellä piparkakunmakuisella tuorejuustokuorrutteella ja viimeistele rapsakalla pähkinärouheella.

Kesäkurpitsakakku piparkakkukuorrutteella
Kesäkurpitsakakku piparkakkukuorrutteella

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (300 g) kesäkurpitsa
  • 2½ dl fariinisokeria
  • 1½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • ¼ tl suolaa

Kuorrute

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® piparkakku tuorejuustoa
    Valio Viola® piparkakku on pehmeän täyteläinen sesongin suosikkituorejuusto, jossa maistuvat aidot piparkakkumausteet kaneli, inkivääri, neilikka…
    Valio Viola® e200 g piparkakku tuorejuusto laktoositon
  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 1 dl tomusokeria

Lisäksi

  • 0 kg pähkinöitä

Ohje

  1. Huuhtele kesäkurpitsa ja poista kanta. Raasta kesäkurpitsa raastimen karkealla terällä.
  2. Sekoita sokeri, rasva ja kananmunat kulhossa. Yhdistä kuiva-aineet ja sekoita ne munaseokseen. Kääntele raaste taikinaan.
  3. Voitele leipävuoka tai vuoraa se leivinpaperilla (vetoisuus 1 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
  4. Vaahdota tuorejuusto, smetana ja tomusokeri kulhossa.
  5. Kumoa jäähtynyt kakku vuoasta. Levitä kuorrute kakun pintaan. Koristele pähkinöillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 296 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 31,9 g
Rasva 16,4 g
Tyydyttynyt rasva 5 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • pähkinöitä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search