Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kesäkurpit­sakakku piparkakku­kuor­rutteella

Mehevä ja mausteinen kesäkurpitsakakku valmistuu vaivatta ilman vatkainta. Hunnuta kakku pehmeän täyteläisellä piparkakunmakuisella tuorejuustokuorrutteella ja viimeistele rapsakalla pähkinärouheella.

Kesäkurpitsakakku piparkakkukuorrutteella
Kesäkurpitsakakku piparkakkukuorrutteella

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (300 g) kesäkurpitsa
  • 2½ dl fariinisokeria
  • 1½ dl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • ¼ tl suolaa

Kuorrute

  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® piparkakku tuorejuustoa
  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön smetana 120 g laktoositon
  • 1 dl tomusokeria

Lisäksi

  • pähkinöitä
  • 1 (300 g) kesäkurpitsa
  • 2½ dl fariinisokeria
  • 1½ dl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 2 kananmunaa
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • ¼ tl suolaa

Kuorrute

  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® piparkakku tuorejuustoa
  • 1 prk (120 g) Valio Keittiön smetanaa
  • 1 dl tomusokeria

Lisäksi

  • pähkinöitä

Ohje

  1. Huuhtele kesäkurpitsa ja poista kanta. Raasta kesäkurpitsa raastimen karkealla terällä.
  2. Sekoita sokeri, rasva ja kananmunat kulhossa. Yhdistä kuiva-aineet ja sekoita ne munaseokseen. Kääntele raaste taikinaan.
  3. Voitele leipävuoka tai vuoraa se leivinpaperilla (vetoisuus 1 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
  4. Vaahdota tuorejuusto, smetana ja tomusokeri kulhossa.
  5. Kumoa jäähtynyt kakku vuoasta. Levitä kuorrute kakun pintaan. Koristele pähkinöillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 296 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 31,9 g
Rasva 16,4 g
Tyydyttynyt rasva 5 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1