
Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
5 h
Yhteensä
5 h 35 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 1 pkt (165 g) kaurakeksejä
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 6 liivatetta
-
500 g
tuoreita mansikoitaVoit kokeilla myös:
- 1 tlk (415/235 g) persikkaa
-
2 dl
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
2 prk (à 200 g)
Valio Bulgarian jogurttiaRakastettu klassikko, raikas ja lohkeava Valio Bulgarian jogurtti sopii kylmiin jogurttijuomiin, salaattikastikkeisiin, marinadeihin ja jälkiruokiin.…
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
Pohja
- 1 pkt (165 g) kaurakeksejä
- 50 g Valio voita
Täyte
- 6 liivatetta
- 500 g tuoreita mansikoita
- 2 dl Valio kuohukermaa laktoositon
- 2 prk (à 200 g) Valio Bulgarian jogurttia
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna keksit. Lisää muruihin sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjaiseen vuokaan (Ø 23 cm). Painele muruseos vuoan pohjalle.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Viipaloi puolet mansikoista (tai paloittele puolet hedelmistä). Laita ne murupohjalle.
- Vaahdota kerma, lisää joukkoon jogurtti, sokerit ja hunaja. Sekoita liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun ja lisää huolellisesti sekoittaen kerma-jogurttiseoksen joukkoon. Kaada seos vuokaan marjojen tai hedelmien päälle.
- Anna tortun hyytyä peitettynä n. 5 t tai yön yli.
- Koristele lopuilla marjoilla (tai hedelmillä).
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
169 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatti
13,9 g
Rasva
9,1 g
Tyydyttynyt rasva
5,3 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.