Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kesävihan­nekset ja vaahdotetut dipit

Kokoa kauden parhaat vihannekset näyttävästi suupaloina tarjolle. Valmista kaksi ihanaa vaahdotettua juustodippiä salaattijuustosta sekä raejuustosta. Raikas dippilauta on kivaa tarjottavaa pieniin juhliin tai grilliruoan alkupalaksi.

Kesävihannekset ja vaahdotetut dipit
Kesävihannekset ja vaahdotetut dipit

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Vaahdotettu salaattijuusto

Harissa-raejuusto

  • 1 prk (200 g)
    Laktoositon Valio raejuusto sopii kevyeen ruokavalioon, täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin, laatikkoruokiin, munavoihin, lisukkeeksi keiton päälle…
    Valio raejuusto 200 g laktoositon
  • 1 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kreikkalainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 tl harissaa
  • oliiviöljyä
  • chilihiutaleita

Kasvikset

  • 3 l kesäkasviksia

Vaahdotettu salaattijuusto

  • 1 prk (180 g) Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
  • 1 dl Valio Keittiön kreikkalaista jogurttia
  • ½ sitruuna, raastettu kuori ja mehu
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä

Harissa-raejuusto

  • 1 prk (200 g) Valio raejuustoa
  • 1 dl Valio Keittiön kreikkalaista jogurttia
  • 1 tl harissaa
  • oliiviöljyä
  • chilihiutaleita

Kasvikset

  • 3 l kesäkasviksia

Ohje

Vaahdotettu salaattijuusto

  1. Mittaa valutettu salaattijuusto, jogurtti ja sitruunanmehu sekä kuoriraaste kulhoon, soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lusikoi tarjoilukulhoon ja viimeistele pinta oliiviöljyllä ja mustapippurilla.

Harissa-raejuusto

  1. Mittaa raejuusto, jogurtti ja harissa kulhoon, soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lusikoi tarjoilukulhoon ja viimeistele pinta oliiviöljyllä ja chilihiutaleilla.
  2. Huuhtele kasvikset ja pilko tarvittaessa suupaloiksi. Kokoa näyttävästi tarjolle dippien kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 56 kcal
Proteiini 3,8 g
Hiilihydraatti 4,3 g
Rasva 2,3 g
Tyydyttynyt rasva 1,4 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1