Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.11
tähteä viidestä
19 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
hampurilaista
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaVhh-hampurilaissämpylät
- 2 luomu kananmunaa
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
- ¼ tl suolaa
- 2 dl mantelijauhetta
- 2 rkl psylliumia, Finax
- 2 tl leivinjauhetta
Pinnalle
- 0 kg kananmunaa ja seesaminsiemeniä
Täytteet
- 480 g burgerjauhelihaa
- 1 tl suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 1 pkt (170 g) pekonia
-
8
Valio Turunmaa® viipalettaValio Turunmaa® on perinteinen, hieno suomalainen kermajuusto, jossa pehmeä ja kermainen maku. Valmiina ja helppokäyttöisenä…
-
½ prk (à 250 g)
Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä jalapeno-cheddarValio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi jalapeno-cheddar on juustokastike, jota voit käyttää kylmänä tai kuumana. Se…
- 50 g jääsalaattia
- 1 suolakurkku, Myrttinen
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa muna ja tuorejuusto hyvin sähkövatkaimella.
- Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita. Mantelijauheen voit halutessasi korvata n. 1 dl:lla perunakuitua. Anna taikinan tekeytyä n. 15 min.
- Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä kostutetuin käsin palloiksi.
- Nosta leivinpaperille uunipellille. Voitele halutessasi munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
- Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 35 min.
Täyttäminen
- Jaa jauheliha neljään osaan. Taputtele pihveiksi ja mausta molemmin puolin suolalla ja pippurilla.
- Paista pekonit rapeiksi pannulla, siirrä sivuun ja paista pihvit pekonin rasvassa molemmin puolin. Pihvi saa jäädä aavistuksen punertavaksi keskeltä. Laita juustoviipaleet (kaksi päällekkäin) sulamaan kuumien pihvien päälle, nosta myös pekoniviipaleet lämpiämään pihvien päälle.
- Halkaise ja paahda sämpylät kuivalla pannulla, paahtimessa tai uunissa.
- Kokoa hampurilaiset kerostelemalla kaikki ainekset sämpylöiden väliin ja nauti heti.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
258 kcal
Proteiini
14 g
Hiilihydraatti
1,6 g
Rasva
21,3 g
Tyydyttynyt rasva
8,4 g
Ravintokuitu
2,4 g
Suola
1,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.