Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.38
tähteä viidestä
8 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl mantelijauhetta
- ½ dl kookoshiutaleita
- 1 rkl stevia sweet crystal -makeutusjauhetta
Täyte
- 3½ liivatelehteä
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
-
1 dl
Valio turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
-
1½ dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ dl limemehua ja raastettua kuorta
- 2 rkl stevia sweet crystal -makeutusjauhetta
Kiille
- ¾ dl limemehua
- ¼ dl vettä
- 1 liivatelehti
- 1-2 rkl stevia sweet crystal -makeutusjauhetta
- 0 kg vihreää elintarvikeväriä tippa
Jaa resepti
Ohje
- Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 16 – 18 cm) pohjan päälle ja kiristä reunarengas paikoilleen.
- Sekoita pohjan ainekset. Levitä seos vuokaan. (Halutessasi paista pohjaa uunin keskiosassa 175 asteessa n. 10 min, jolloin saat pohjaan enemmän makua ja rapsakamman rakenteen.) Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
- Sekoita tuorejuusto ja jogurtti tasaiseksi. Makeuta ja raasta täytteen joukkoon pestyjen limejen kuori.
- Puolita limet ja purista mehut sitruspuristimella. Kuumenna limemehu kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos samalla vatkaten tuorejuusto-jogurttiseokseen.
- Vaahdota kerma ja nostele täytteen joukkoon.
- Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Tee halutessasi teelusikalla pintaan urat. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.
- Laita kiilteen liivate pehmenemään kylmään veteen.
- Kuumenna limemehu esim. kahvikupissa mikrossa. (Lisää halutessasi muutama tippa vihreää elintarvikeväriä). Sulata liivate mehuun.
- Makeuta ja lisää joukkoon kylmä vesi. Sekoita.
- Lusikoi kiille kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa useampi tunti tai yön yli.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
278 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatti
7,6 g
Rasva
24,1 g
Tyydyttynyt rasva
12,4 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- vihreää elintarvikeväriä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.