Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Ketolimejuustokakku

Sokeriton limejuustokakku on ihanan kirpakka ja samalla aromikas herkku. Tämä limejuustokakku sopii erityisesti niille, jotka haluavat herkutella vähähiilihydraattisesti, eivätkä pidä erityisen makeista kakuista.

Ketolimejuustokakku
Ketolimejuustokakku

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl mantelijauhetta
  • ½ dl kookoshiutaleita
  • 1 rkl stevia sweet crystal -makeutusjauhetta

Täyte

  • liivatelehteä
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 1 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1½ dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • ½ dl limemehua ja raastettua kuorta
  • 2 rkl stevia sweet crystal -makeutusjauhetta

Kiille

  • ¾ dl limemehua
  • ¼ dl vettä
  • 1 liivatelehti
  • 1-2 rkl stevia sweet crystal -makeutusjauhetta
  • 0 kg vihreää elintarvikeväriä tippa

Ohje

  1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 16 – 18 cm) pohjan päälle ja kiristä reunarengas paikoilleen.
  2. Sekoita pohjan ainekset. Levitä seos vuokaan. (Halutessasi paista pohjaa uunin keskiosassa 175 asteessa n. 10 min, jolloin saat pohjaan enemmän makua ja rapsakamman rakenteen.) Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  4. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti tasaiseksi. Makeuta ja raasta täytteen joukkoon pestyjen limejen kuori.
  5. Puolita limet ja purista mehut sitruspuristimella. Kuumenna limemehu kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos samalla vatkaten tuorejuusto-jogurttiseokseen.
  6. Vaahdota kerma ja nostele täytteen joukkoon.
  7. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Tee halutessasi teelusikalla pintaan urat. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.
  8. Laita kiilteen liivate pehmenemään kylmään veteen.
  9. Kuumenna limemehu esim. kahvikupissa mikrossa. (Lisää halutessasi muutama tippa vihreää elintarvikeväriä). Sulata liivate mehuun.
  10. Makeuta ja lisää joukkoon kylmä vesi. Sekoita.
  11. Lusikoi kiille kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa useampi tunti tai yön yli.

Vinkki

Kakku säilyy jääkaapissa 3 - 4 vrk. Kakun voi pakastaa kiilteen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 278 kcal
Proteiini 6 g
Hiilihydraatti 7,6 g
Rasva 24,1 g
Tyydyttynyt rasva 12,4 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • vihreää elintarvikeväriä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search