Valmistusaika
Aktiivinen
13 h 30 min
Passiivinen
35 min
Yhteensä
14 h 5 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
3.56
tähteä viidestä
9 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaSitruuna-vadelmakakkupohja
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 4 kananmunaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
-
2½ dl
Valio piimääValio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
- 2-3 (n. 1,5 dl) sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 200 g pakastevadelmia
- 1 rkl perunajauhoja
Täyte ja kuorrutus
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® sitruuna tuorejuustoaValio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
- ½ dl tomusokeria
- 2 dl vadelmamarmeladia
Koristeluun
- 250 g valkoista ja mustaa sokerimassaa
- 0 kg oranssia elintarvikeväriä
- 2 cocktailtikkua
Jaa resepti
Ohje
- Aloita kakun tekeminen sokerimassakorvista. Myös kakkupohjat voi tehdä etukäteen valmiiksi.
Kakkupohjat
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen.
- Yhdistä vehnäjauho, leivinjauhe ja sooda. Lisää ne siivilän läpi voi-sokeri-munavaahtoon vuorotellen piimän ja sitruunamehun sekä kuoriraasteen kanssa. Sekoita mahdollisimman vähän, kuitenkin niin, että taikina on tasaista.
- Sekoita perunajauhotetut vadelmat kevyesti taikinaan, ettei taikina värjäydy.
- Pohjusta kolme Ø 16 - 18 cm:n kakkuvuokaa leivinpaperilla. Jaa taikina tasaisesti vuokiin. Voit tehdä kakun samoilla määrillä myös kahteen Ø 23 cm:n vuokaan. Tällöin kakusta tulee kuitenkin matalampi. En suosittele pohjan paistamista yhdessä vuoassa.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa 35 - 40 min, kunnes tikulla pistettäessä kakkutaikina ei enää tartu ja pohja on kypsä.
- Anna pohjien jäähtyä hetki ennen kuin irrotat ne vuoista. Nosta ritilälle ja jäähdytä hyvin. Kakkupohjat säilyvät jääkaapissa peitettynä useamman päivän ja pakastimessa n. 3 viikkoa.
Täyte ja kuorrutus
- Vaahdota kerma, tuorejuusto ja tomusokeri, kunnes seos on kuohkea ja kiiltävä. Värjää seoksesta n. 2/3 oranssilla elintarvikevärillä. Tällä kuorrutetaan kakun pinta ja tehdään pursotukset kakun päälle.
- Nosta pohja kakkulautaselle. Levitä pintaan ohuelti vadelmamarmeladia ja puolet valkoisesta tuorejuustovaahdosta. Nosta päälle toinen kakkupohja ja täytä kuten edellä. Nosta päälle viimeinen kakkupohja.
- Laita oranssi tuorejuustovaahto pursotinpussiin, jossa on pienehkö tähtitylla. Pursota ensin vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille ohuelti. Tasoita pinta lastalla, ota ylimääräinen lastaan jäävä vaahto takaisin pursotinpussiin. Säilytä tarvittaessa jääkaapissa.
Koristelu
- Tee sokerimassassa ketulle korvat. Korvien on hyvä antaa kuivua yön yli, jotta ne pysyvät pystyssä kakun päällä. Värjää pieni pala valkoista sokerimassaa oranssiksi. Kauli ohueksi levyksi tomusokeroidulla pöydällä ja leikkaa levystä kaksi kolmiota. Leikkaa valkoisesta massasta hiukan pienemmät kolmiot ja mustasta vielä pienemmät. Liimaa kolmiot sisäkkäin pienellä tipalla vettä. Painele yhteen kevyesti sormella. Pujota korvien alalaitaan cocktailtikku ja taivuta korvia hiukan kuperiksi. Korvat voi kuivattaa esim. juomalasissa. Tee mustasta massasta silmät ja nenä vasta juuri ennen tarjoilua. Sokerimassat kannattaa säilyttää hyvin kelmutettuina pimeässä.
- Ennen tarjoilua: Kauli valkoisesta massasta pitkä, lähes kakun ympäri yltävä levy. Leikkaa päädyt kaarevasti, ne tulevat kakun eteen ketun poskiksi. Nosta levy kakun ympärille sen alalaitaan. Kiinnitä korvat, silmät ja nenä. Käytä tarvittaessa apuna elintarvikeliimaa tai pientä vesitippaa. Pursota ketulle etuhiukset.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
286 kcal
Proteiini
4,7 g
Hiilihydraatti
32,1 g
Rasva
15,1 g
Tyydyttynyt rasva
7,4 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- oranssia elintarvikeväriä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.