Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kikhernepihvit

Muhevat kikhernepihvit paistetaan kätevästi pikkulettupannulla. Raikas tsatsiki on ehdoton lisuke aromikkaille kikhernepihveille.

Kikhernepihvit
Kikhernepihvit

Ainesosat

annosta, 12 pihviä

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 prk (à 285 g) esikeitettyjä kikherneitä
  • 2 kananmunaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • ½-1  punaista chiliä
  • 1-2 tl sitruunamehua
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • ½ tl suolaa

Paistamiseen

  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Tzatziki

  • 1 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 200 g kurkkua
  • 2 tl kuivattua minttua
  • ½ tl chilijauhetta

Ohje

  1. Valmista ensin tsatsiki: Valuta jogurtti ja raastettu kurkku. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Nosta jääkaappiin peitettynä.
  2. Valuta kikherneet. Lisää ainekset monitoimikoneen kulhoon: sipulit kuorittuina ja chili ilman siemeniä. Käytä konetta pulssitoiminnolla, kunnes massa on vielä hiukan karkeaa.
  3. Taputtele massasta käsin 12 pihviä aina suoraan pannulle. Pikkulettupannu on tässä erityisen kätevä.
  4. Paista keskilämmöllä voissa molemmin puolin, kunnes ovat kauniin ruskeita.
  5. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa tsatsikin kanssa.

Vinkki

Voit myös valmistaa pihvit uunissa 225 asteessa n. 15 min. Pihvien maku syvenee säilytyksen aikana, joten ne voi valmistaa hyvin jo edellisenä päivänä ja lämmittää juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 114 kcal
Proteiini 6,1 g
Hiilihydraatti 9,9 g
Rasva 4,9 g
Tyydyttynyt rasva 2,1 g
Ravintokuitu 2,9 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search