
Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
12 min
Yhteensä
47 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Kääretorttutaikina
- 4 isoa kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl perunajauhoja
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
-
½ dl
Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomuValio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
Täyte
- 1-2 dl makeuttamatonta päärynäsosetta
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Pinnalle
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- ¾ dl sokeria
Kilpi
- 4 suklaamunia, esim. Kinder
Silmät, suu, jalat ja häntä
- 2 makeisia (värikkäitä hedelmäkarkkeja)
- lakritsia (nauhaa)
- suklaapatukka, esim. DaCapo
- strösseleitä
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. (Jos munat ovat pieniä, käytä niitä 5 kpl).
- Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi.
- Sekoita varoen nuolijalla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 12 min.
- Kumoa kypsä torttupohja sokerilla ripotellulle leivinpaperille.
- Kostuta jäähtynyt pohja appelsiinitäysmehulla.
- Yhdistä hedelmäsose ja rahka. Levitä kääretorttupohjalle.
- Kääri torttu rullalle leivinpaperin avulla. Jätä saumakohta alle. Anna tekeytyä hetkisen leivinpaperiin tai kelmuun käärittynä.
- Leikkaa 2 hiukan paksumpaa viipaletta. Aseta kakkuvadille pystyyn kilpikonnan keskiosaksi. Leikkaa kaksi viipaletta puoliksi, tee niistä 4 jalkaa. Leikkaa toinen viipale puoliksi. Aseta toinen pala pääksi. Lisää keskikohdan ympärille ylimääräiset viipaleet siten, että muodostuu keskeltä kupera vartalo.
- Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää rahka ja sokeri.
- Levitä seos kilpikonnan pintaan.
- Ripota jaloille nonparelleja, lisää lakritsinauhakynnet. Lisää murretut suklaamunat kilviksi. Aseta paikoilleen silmät, suu ja häntä (leikattu Da Caposta).

Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
216 kcal
Proteiini
6,2 g
Hiilihydraatti
22,4 g
Rasva
11,1 g
Tyydyttynyt rasva
6,2 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- lakritsia
- suklaapatukka
- strösseleitä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.