Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
12 min
Yhteensä
47 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKääretorttutaikina
- 4 isoa kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl perunajauhoja
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
-
½ dl
Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomuValio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
Täyte
- 1-2 dl makeuttamatonta päärynäsosetta
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Pinnalle
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- ¾ dl sokeria
Kilpi
- 4 suklaamunia, esim. Kinder
Silmät, suu, jalat ja häntä
- 2 makeisia (värikkäitä hedelmäkarkkeja)
- 0 kg lakritsia (nauhaa)
- 0 kg suklaapatukka, esim. DaCapo
- 0 kg strösseleitä
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. (Jos munat ovat pieniä, käytä niitä 5 kpl).
- Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi.
- Sekoita varoen nuolijalla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 12 min.
- Kumoa kypsä torttupohja sokerilla ripotellulle leivinpaperille.
- Kostuta jäähtynyt pohja appelsiinitäysmehulla.
- Yhdistä hedelmäsose ja rahka. Levitä kääretorttupohjalle.
- Kääri torttu rullalle leivinpaperin avulla. Jätä saumakohta alle. Anna tekeytyä hetkisen leivinpaperiin tai kelmuun käärittynä.
- Leikkaa 2 hiukan paksumpaa viipaletta. Aseta kakkuvadille pystyyn kilpikonnan keskiosaksi. Leikkaa kaksi viipaletta puoliksi, tee niistä 4 jalkaa. Leikkaa toinen viipale puoliksi. Aseta toinen pala pääksi. Lisää keskikohdan ympärille ylimääräiset viipaleet siten, että muodostuu keskeltä kupera vartalo.
- Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää rahka ja sokeri.
- Levitä seos kilpikonnan pintaan.
- Ripota jaloille nonparelleja, lisää lakritsinauhakynnet. Lisää murretut suklaamunat kilviksi. Aseta paikoilleen silmät, suu ja häntä (leikattu Da Caposta).
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
216 kcal
Proteiini
6,2 g
Hiilihydraatti
22,4 g
Rasva
11,1 g
Tyydyttynyt rasva
6,2 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- lakritsia
- suklaapatukka
- strösseleitä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.