Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kinkkuvoileipäkakku

Voileipäkakku on monelle juhlapöydän ehdoton kruunu. Tässä klassinen kinkkuversio, jossa pohjana on käytetty itse leivottua vuokaleipää.

Kinkkuvoileipäkakku
Kinkkuvoileipäkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1 vaalea vuokaleipä

Kostutukseen

  • 2 dl kasvislientä

Kinkkutäyte

  • 300 g palvikinkkua tai suolalihaa
  • 1½ dl sinappi-kurkkusalaattia
  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • 1 paprika pieninä kuutioina
  • ½ dl (20 g) purjoa hienonnettuna

Juustotäyte & -kuorrutus


Ohje

  1. Aloita voileipäkakun valmistaminen täytteestä. Hienonna monitoimikoneella kinkku. Lisää sinappi-kurkkusalaatti ja créme fraiche. Sekoita lopuksi käsin joukkoon kuutioitu paprika ja hienonnettu purjo.
  2. Valmista juustotäyte sekoittamalla keskenään sulatejuusto, juustoraaste ja tuorejuusto tasaiseksi.
  3. Leikkaa vuokaleivästä ohuelti reunat pois ja leikkaa leipä tämän jälkeen neljään vaakaviipaleeseen. Kostuta alin viipale kasvisliemellä pullasutia apuna käyttäen ja levitä viipaleelle puolet kinkkutäytteestä. Aseta tämän päälle seuraava viipale, kostuta ja levitä viipaleelle n. 1/3 juustotäytteestä. Jatka vielä yhden kinkkukerroksen verran täyttämistä. Kostuta ylin leipäviipale huolellisesti. Kiedo kakku leivinpaperiin ja laita muovikassiin. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Pakkaa myös loppu juustotäyte yöksi jääkaappiin.
  4. Levitä loppu juustotäyte tasaiseksi kakun pintaan ja reunoille. Koristele kakku kinkkurullilla, kasviksilla, viikonoilla ja tuoreilla yrteillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 154 kcal
Proteiini 7,7 g
Hiilihydraatti 13,7 g
Rasva 7,3 g
Tyydyttynyt rasva 3,7 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta viikunaa
  • tuoreita yrttejä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search