Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kinuski-kar­pa­lofudge

Fudge on suussasulavan hyvää. Kinuskisen fudgen, karpalon ja pienen suolaisuuden liitto ei petä koskaan. Nämä makeiset ovat mainio ruokalahja makean ystävälle.

Kinuski-karpalofudge
Kinuski-karpalofudge

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g valkosuklaata, Fazer leivontasuklaata
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • ½ dl vaaleaa siirappia
  • 50 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl (40 g) kuivattuja karpaloita
  • 200 g valkosuklaata, Fazer leivontasuklaata
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • ½ dl vaaleaa siirappia
  • 50 g Valio voita
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl (40 g) kuivattuja karpaloita

Ohje

  1. Rouhi valkosuklaa. Jätä sivuun odottamaan.
  2. Mittaa kattilaan sokeri, kerma, siirappi ja voi. Kuumenna hiljalleen sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut tasaisesti seokseen. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä, kunnes seos on 116-asteista, vältä sekoittamista.
  3. Nosta kattila liedeltä. Lisää joukkoon valkosuklaa ja vatkaa muutaman minuutti, kunnes seos jäähtyy hiukan ja kuohkeutuu. Sekoita vielä nopeasti joukkoon suola ja karpalot.
  4. Kaada seos kelmulla tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (n. 12 x 25 cm)
  5. Anna jähmettyä jääkaapissa peitettynä yön yli. Leikkaa paloiksi.
  6. Säilytä viileässä.

Vinkki

Huomioithan ennen valmistuksen aloittamista, että käytössäsi on ruokalämpömittari. Fudgen onnistumisen kannalta oikea lämpötila on olennaisen tärkeää. Oikean lämpötilan saavuttamiseen kuluvaa aikaa on vaikea arvioida, koska se riippuu keittoastiasta, liedestä yms. seikoista.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 400 kcal
Proteiini 2,4 g
Hiilihydraatti 45,5 g
Rasva 23,2 g
Tyydyttynyt rasva 13,8 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1