Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kinuski-mar­ja­kää­retorttu

Tuttuun kääretorttupohjaan saat uutta makua fariinisokerista ja kardemummasta. Kääretortun kierteissä maistuu raikas marjavaahto ja pinta hunnutetaan kinuskilla.

Kinuski-marjakääretorttu
Kinuski-marjakääretorttu

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl fariinisokeria
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¾ tl kardemummaa

Täyte

Kinuskikuorrutus

  • 1 prk (200 g)
    Täyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio Keittiön kinuskikreemi 200 g laktoositon

Koristeluun

  • boysenmarjoja
  • tuoreita vadelmia
  • puolukoita
  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl fariinisokeria
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¾ tl kardemummaa

Täyte

  • 1 prk (2 dl) Valio Keittiön vispikermaa
  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa vadelma
  • sokeria

Kinuskikuorrutus

  • 1 prk (200 g) Valio kinuskikreemiä

Koristeluun

  • boysenmarjoja
  • tuoreita vadelmia
  • puolukoita

Ohje

  1. Aloita kääretortun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa n. 10 min.
  2. Kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Jätä jäähtymään peitettynä.
  3. Vaahdota kerma ja rahka kulhossa. Mausta halutessasi sokerilla.
  4. Levitä täyte jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Kääri rullalle leivinpaperin avulla lyhyeltä sivulta aloittaen. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.
  5. Levitä kinuskikreemi kääretortun pinnalle. Koristele kääretorttu tuoreilla marjoilla.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 241 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 30,5 g
Rasva 10,8 g
Tyydyttynyt rasva 5,6 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1