Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 min
Yhteensä
42 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.14
tähteä viidestä
7 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1½ dl suolapähkinöitä tai -manteleita
-
150 g
Valio voita, huoneenlämpöistäKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl ruokokidesokeria
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
-
1 prk (150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 tl ruokasoodaa
-
1 prk (200 g)
Valio kinuskikreemiäTäyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
Pinnalle
- 0 kg suolapähkinöitä tai -manteleita, rouhittuna
Jaa resepti
Ohje
- Rouhi suolapähkinät tai -mantelit veitsellä karkeasti.
- Mittaa pehmeä voi ja sokerit kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella muutaman min ajan. Vatkaa joukkoon muna ja crème fraîche. Vatkaa seos kuohkeaksi.
- Lisää jauho-soodaseos sekä rouhitut pähkinät. Sekoita.
- Lusikoi leivinpaperille uunipellille n. 2 rkl:n (n. 40 g) kokoisia taikinakekoja. Painele kekoja kevyesti hieman matalammaksi. Jätä leviämisvaraa.
- Nosta taikinakeksin keskelle kinuskikreemiä. Töki ja pyöräyttele kreemiä taikinaan raidoiksi. Ripottele päälle vielä hieman rouhittua pähkinää tai mantelia.
- Paista pellillinen cookieita uunin keski- /yläosassa 175 asteessa tai kaksi pellillistä kerrallaan uunin kiertoilmatoiminnolla 150 asteessa. Paistoaika on 11 - 12 min. Keksien tulee olla hieman tahmeita, pehmeitä ja vain ulkoreunoiltaan kauniisti ruskistuneita. Jos paistat pidempään, saat niistä rapsakampia keksejä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
383 kcal
Proteiini
6,3 g
Hiilihydraatti
47,3 g
Rasva
18,3 g
Tyydyttynyt rasva
8,8 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolapähkinöitä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.