Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kinuskikakku

Kinuskikakku sopii makeanystävälle kahvipöytään. Kokeile täytteeseen eri marjoja makusi mukaan. Esimerkiksi karpalot, lakat ja puolukat sopivat kinuskikakkuun hyvin.

Kinuskikakku
Kinuskikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte ja pursotukset

  • 2 banaania
  • 200 g vadelmia
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 1 rkl vaniljasokeria

Kinuskikuorrutus

  • 1½ dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1¼ dl fariinisokeria

Koristeeksi

  • 0 kg paahdettuja mantelilastuja

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita nostellen tasaiseksi.
  2. Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus n. 2 ½ litraa). Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.
  3. Paista kakkupohja 175 asteessa kypsäksi 35 - 40 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt vaniljamaidolla, kansi alapuolelta.
  5. Vatkaa kerma ja rahka vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Soseuta banaanit haarukalla.
  6. Levitä kakun täyteväleihin ensin banaanisosetta, sitten vadelmia ja lopuksi n. 1 cm:n kerros rahka-kermavaahtoa. Nosta lopuksi kansi paikalleen ja anna kakun vetäytyä jääkaapissa väh. 1 h. Laita myös jäljelle jäänyt kermarahkaseos jääkaappiin.
  7. Valmista kinuskikuorrutus: Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa 5 - 7 min. Sekoita välillä, ettei seos kuohu yli. Valuta pisaroita täytekakun päälle. Jos pisarat eivät imeydy, kuorrutus on sopivan sakeaa. Nosta kattila levyltä. Kaada hiukan jäähtynyt kinuskikuorrutus kakun päälle. Levitä pyörittelemällä kakkua hiukan.
  8. Levitä loppu rahka-kermavaahto kakun reunalle palettilastalla. Pursota kinuskikuorrutuksen reunan päälle ruusukkeita. Ripottele pinnalle mantelilastuja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 191 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 21,8 g
Rasva 9,5 g
Tyydyttynyt rasva 5,3 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • paahdettuja mantelilastuja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search