Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
35 min
Yhteensä
1 h 35 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.85
tähteä viidestä
39 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKakkupohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte ja pursotukset
- 2 banaania
- 200 g vadelmia
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 1 rkl vaniljasokeria
Kinuskikuorrutus
-
1½ dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1¼ dl fariinisokeria
Koristeeksi
- 0 kg paahdettuja mantelilastuja
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita nostellen tasaiseksi.
- Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus n. 2 ½ litraa). Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.
- Paista kakkupohja 175 asteessa kypsäksi 35 - 40 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt vaniljamaidolla, kansi alapuolelta.
- Vatkaa kerma ja rahka vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Soseuta banaanit haarukalla.
- Levitä kakun täyteväleihin ensin banaanisosetta, sitten vadelmia ja lopuksi n. 1 cm:n kerros rahka-kermavaahtoa. Nosta lopuksi kansi paikalleen ja anna kakun vetäytyä jääkaapissa väh. 1 h. Laita myös jäljelle jäänyt kermarahkaseos jääkaappiin.
- Valmista kinuskikuorrutus: Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa 5 - 7 min. Sekoita välillä, ettei seos kuohu yli. Valuta pisaroita täytekakun päälle. Jos pisarat eivät imeydy, kuorrutus on sopivan sakeaa. Nosta kattila levyltä. Kaada hiukan jäähtynyt kinuskikuorrutus kakun päälle. Levitä pyörittelemällä kakkua hiukan.
- Levitä loppu rahka-kermavaahto kakun reunalle palettilastalla. Pursota kinuskikuorrutuksen reunan päälle ruusukkeita. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
191 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatti
21,8 g
Rasva
9,5 g
Tyydyttynyt rasva
5,3 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- paahdettuja mantelilastuja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.