Kinuskikissan 10 kukan kakku
Tänä vuonna kesäjuhlia vietetään paljon pihoissa ja puistoissa. Tutusta pihamiljööstä löydät sen seitsemän syötävää kukkaa – parhaimmillaan jopa kymmenen! Nämä kaunottaret koristavat paitsi pihaa nyt myös kakkua. Kiilteen sisällä kukkaset säilyttävät kauneutensa päivienkin ajan. Kakun voi siis huoletta valmistaa jo edellisenä päivänä.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 180 g digestivekeksejä
-
100 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Raparperitäyte
- 2½ liivatelehteä
- 500 g raparperia
- ½ dl vettä
- 1½ dl fariinisokeria
- 1½ tl kanelia
Kermarahkatäyte
- 5½ liivatelehteä
-
2 prk
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
0,8 rasia
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 2½ dl sokeria
- ½ dl sitruunamehua
Kukkakiille
- 5 liivatelehteä
- 6 dl vettä
- 2½ rkl sokeria
- 0 kg syötäviä kukkia, kuten syreeniä ja sarviorvokkeja
Ohje
- Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille öljyä tai suojaa reunakalvolla, jotta kakku irtoaa siistimmin. Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Levitä seos vuoan pohjalle.
- Laita raparperitäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa raparperit paloiksi. Laita raparperipalat, vesi, fariinisokeri ja kaneli kattilaan.
- Keitä 5-10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet, mutta ovat yhä selkeitä paloja. Huomioi, että raparperit pehmenevät jonkin verran vielä jäähtymisen aikana. Lisää lopuksi kuumaan raparperiseokseen liotetut liivatteet ja sekoita huolellisesti. Laita kattila kylmään vesihauteeseen ja odota, että täyte muuttuu hieman paksummaksi.
- Levitä raparperitäyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunti.
- Laita kermarahkatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu täytteeseen.
- Levitä rahkatäyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.
- Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna noin puoli desilitraa vedestä kiehuvaksi. Sulata joukkoon sokeri sekä liotetut liivatteet. Voit kiehauttaa uudelleen varmistaaksesi sulamisen. Yhdistä lopun, kylmän, veden kanssa.
- Lusikoi liivatevettä kakun pinnalle ohut kerros. Nosta jääkaappiin 10 minuutiksi, jotta pinta hyytyy hieman. Asettele päälle kukat – ne jäävät kiinni hyytelömäiseen pintaan. Nosta vuoka takaisin jääkaappiin, kunnes kukat ovat kiinnittyneet (10-15 minuuttia).
- Kaada päälle lisää liivatevettä (se säilyy juoksevana, kun pidät sen huoneenlämmössä etkä viivyttele tarpeettoman kauan, mutta tarvittaessa sitä voi lämmittää uudelleen). Jos kukkia nousee vielä pintaan, anna kiilteen taas hyytyä välissä. Jatka näin, kunnes kaikki kukat ovat pinnan alla. Hyydytä lopuksi 1-2 tuntia.
- Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Nauti kesästä!
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- syötäviä kukkia, kuten syreeniä ja sarviorvokkeja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.