Kinuskikissan cookie dough -mansikkakakku
Jos tykkäät mansikoista ja keksitaikinasta, niin tämä kakku on taatusti sinun makuusi. Pohjan ja täytteen väliin on piilotettu reilu kerros suklaahippujen pilkuttamaa taikinaa. Paksu ja kuohkea mansikkatäyte tasapainottaa makeutta ihanasti. Tällä kakulla vastaanotat kesän ja hemmottelet vieraitasi kaikissa kesäisissä juhlissa!
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 180 g keksejä, kandisokeri tai digestive
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Cookie dough -täyte
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl fariinisokeria
- ½ dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
-
½ dl
Valio Keittiön vispikermaa, tai kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 dl maitosuklaata, suklaahippuja
Mansikka mascarpone -täyte
- 8 (à 2 g) liivatelehtiä
-
4½ dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 rasia (à 200 g)
Valio Keittiön mascarponeaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 dl sokeria
- 650 g mansikoita
- 0 kg punaista elintarvikeväriä, pastaväriä
Koristelu
- 0 kg mansikoita
- 0 kg maitosuklaata, suklaahippuja
Ohje
Pohja
- Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 23-24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele vuoan sisäreunaan öljyä tai suojaa reunakalvolla, jotta kakku irtoaa siistimmin.
- Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.
Cookie dough -täyte
- Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää vatkaimella sekoittaen loput aineet.
- Levitä taikina keksipohjan päälle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Vinkki! Jos haluat keksitaikinaa myös kakun koristeluun, tee samantien hieman isompi annos (noin neljännes enemmän kuin ohjeessa).
Mansikka-mascarponetäyte
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone ja sokeri.
- Soseuta mansikat. Erota mansikkasoseesta noin desilitra ja kuumenna se kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Yhdistä lopun mansikkasoseen kanssa.
- Sekoita mansikkasoseseos vaahdon joukkoon. Mansikoiden värin tummuus vaihtelee, joten voit tarvittaessa voimistaa täytteen punaisuutta pastavärillä.
- Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia.
Koristelu
- Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
- Laita päälle koristeeksi keksitaikinanokareita, halkaistuja mansikoita, suklaahippuja sekä mustikanvarpuja.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- suolaa
- punaista elintarvikeväriä
- mansikoita
- maitosuklaata
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.