Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan donitsi-macaronit

Macaronit saavat donitseista tutun ulkonäön, kun taikinan pursottaa rinkuloiksi ja koristelee strösselillä. Täytteen jouluinen makuvivahde syntyy luumu-kanelirahkasta.

Kinuskikissan donitsi-macaronit
Kinuskikissan donitsi-macaronit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 125 g mantelijauhetta
  • 230 g tomusokeria
  • 1½ tl kanelia
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 100 g valkuaista
  • ¼ tl suolaa
  • ½ dl sokeria

Pinnalle

  • 0 kg nonparelleja

Luumu-kanelitäyte:


Ohje

  1. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään. Pyöräytä seos tehosekoittimessa jauhomaiseksi. Sekoita joukkoon kaneli ja kardemumma.
  2. Erottele valkuaiset ja laita kulhoon suolan kanssa.
  3. Vatkaa valkuaisia keskiteholla, kunnes ne ovat saaneet kuohkeutta. Lisää samalla sokeri muutamassa erässä. Jatka vatkaamista keskiteholla. Älä vatkaa ”kankeaksi”, kovaksi vaahdoksi, vaan jätä notkeaksi ja kiiltäväksi.
  4. Siivilöi mantelijauheseos valkuaisvaahdon joukkoon parissa erässä nuolijalla sekoittaen. Jätä pois se osa mantelijauheesta (korkeintaan pari ruokalusikallista), joka ei mene siivilän läpi. Sekoituksen voi tehdä ronskein ottein, jotta saat kuivat aineet uppoamaan marenkivaahtoon tehokkaasti. Valmis taikina on sileää ja tasaista.
  5. Kaada taikina pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (voit käyttää myös kertakäyttöistä pussia, jonka päähän leikataan aukko). Sulje toinen pää pussinsulkijalla. Pursota pellille leivinpaperin päälle rinkuloita (halkaisija noin 5 cm). Jätä pursotusvaiheessa rinkulan keskelle noin euron kolikon kokoinen aukko. Aukko pienenee hieman taikinan levitessä.
  6. Koristele puolet kuorista ripottelemalla pinnalle strösseliä. Anna kuorien kuivua pellillä noin 45 minuuttia, kunnes ne ovat pintakuivia.
  7. Kypsennä uunissa 130 asteessa 15-20 minuuttia. Käännä pelti paiston puolivälissä, jotta paistotulos on tasainen. Anna kuorien jäähtyä ja irrota ne sitten leivinpaperista tarvittaessa paperin alapuolelta painaen.
  8. Sekoita rahkan joukkoon vaniljakreemijauhe. Laita täyte pursotus- tai pakastuspussiin ja leikkaa päähän aukko.
  9. Pursota rinkula täytettä kuoren sileälle puolelle ja paina toinen kuori kanneksi. Säilytä leivokset jääkaapissa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 173 kcal
Proteiini 6,5 g
Hiilihydraatti 26,7 g
Rasva 4,2 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • nonparelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search