Kinuskikissan jouluinen britakakku
Tässä on joulun makea herkku parhaimmillaan! Kermavaahdosta ja kanelikreemistä syntyy taivaallisen makuinen täyte. Kun tähän vielä yhdistää raikkaat karpalot (tai muut marjat), on kokonaisuus todella herkullinen. Joulun makua kakkuun antaa piparkakkumausteella tuunattu pohja ja koristelussa käytetyt piparkakut.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl sokeria
- 2½ tl piparkakkumaustetta
- 1½ tl leivinjauhetta
- 3 keltuaista
-
1½ dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Marenki
- 3 valkuaista
- 1½ dl sokeria
Täyte
-
6 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 prk (à 200 g)
Valio kinuskikreemiäTäyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
- 125 g puolukoita
Koristeluun
- 0 kg pipareita
- 0 kg tomusokeria
Ohje
- Sulata voi ja anna voisulan jäähtyä. Yhdistä kulhossa kuivat aineet.
- Lisää keltuaiset, maito ja voisula ja sekoita vatkaimella tasaiseksi taikinaksi.
- Levitä taikina vajaan sentin paksuiseksi levyksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle pellille (pellin mitat noin 31 x 39 cm). Pohja leviää uunissa, joten taikinan ei tässä vaiheessa tarvitse ulottua reunaan saakka.
- Mittaa valkuaiset kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia). Lisää sokeri pienissä erissä hyvin vatkaten.
- Levitä marenkivaahto pohjataikinan päälle.
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kanelikreemi.
- Leikkaa pohja keskeltä kahtia. Siirrä toinen puolikas tarjoilulautasen päälle.
- Levitä puolet vaahdosta pohjan päälle. Ripottele pinnalle karpaloita. Nosta päälle toinen pohja ja laita loput täyteainekset samaan tapaan kuin edellä.Koristele työntämällä täytteeseen pystyyn piparkakkuja. Siivilöi päälle tomusokeria.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- pipareita
- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.