Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan jouluinen britakakku

Tässä on joulun makea herkku parhaimmillaan! Kermavaahdosta ja kanelikreemistä syntyy taivaallisen makuinen täyte. Kun tähän vielä yhdistää raikkaat karpalot (tai muut marjat), on kokonaisuus todella herkullinen. Joulun makua kakkuun antaa piparkakkumausteella tuunattu pohja ja koristelussa käytetyt piparkakut.

Kinuskikissan jouluinen britakakku
Kinuskikissan jouluinen britakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl sokeria
  • 2½ tl piparkakkumaustetta
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 3 keltuaista
  • 1½ dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 1½ dl sokeria

Täyte

  • 6 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio kinuskikreemiä
    Täyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio Keittiön kinuskikreemi 200 g laktoositon
  • 125 g puolukoita

Koristeluun

  • 0 kg pipareita
  • 0 kg tomusokeria

Ohje

  1. Sulata voi ja anna voisulan jäähtyä. Yhdistä kulhossa kuivat aineet.
  2. Lisää keltuaiset, maito ja voisula ja sekoita vatkaimella tasaiseksi taikinaksi.
  3. Levitä taikina vajaan sentin paksuiseksi levyksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle pellille (pellin mitat noin 31 x 39 cm). Pohja leviää uunissa, joten taikinan ei tässä vaiheessa tarvitse ulottua reunaan saakka.
  4. Mittaa valkuaiset kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia). Lisää sokeri pienissä erissä hyvin vatkaten.
  5. Levitä marenkivaahto pohjataikinan päälle.
  6. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
  7. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kanelikreemi.
  8. Leikkaa pohja keskeltä kahtia. Siirrä toinen puolikas tarjoilulautasen päälle.
  9. Levitä puolet vaahdosta pohjan päälle. Ripottele pinnalle karpaloita. Nosta päälle toinen pohja ja laita loput täyteainekset samaan tapaan kuin edellä.Koristele työntämällä täytteeseen pystyyn piparkakkuja. Siivilöi päälle tomusokeria.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 291 kcal
Proteiini 3,5 g
Hiilihydraatti 29,4 g
Rasva 17,7 g
Tyydyttynyt rasva 10,2 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • pipareita
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search