Kinuskikissan keksikakku
Tämän helpommaksi ei täytekakun tekeminen muutu! Ja silti hurjan herkullista! Keksikakut ovat monikäyttöisiä, koska niistä saa rakennettua erilaisia muotoja. Siksi esimerkiksi syntymäpäiväsankarin ikänumerot muuntuvat kakuksi keksejä asettelemalla. Täytteen makua voi helposti tuunata erilaisilla maustetuilla rahkoilla.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 40 Digestive-keksejä
Pursotettava täyte
-
5 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 rkl sokeria
-
3 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maust. rahka Irish cream&coffeeValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 150 g tummaa suklaata
Koristelu
- 0 kg tuoreita marjoja
- 0 kg sitruunamelissaa
Ohje
- Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon maustettu rahka. Leikkaa suklaa rouheeksi. Huomaa, että suklaan tulee olla riittävän hienoa, jotta palaset mahtuvat pursotettaessa tyllasta ulos. Sekoita suklaarouhe täytteeseen. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla (koko 15 mm).
- Lado keksejä tarjoilulautaselle haluamaasi muotoon, esimerkiksi ympäräksi, kranssiksi tai numeroiksi. Kuvan kakkuun on käytetty vain osa kekseistä ja täytteistä, joten saat tarvittaessa isommankin kuvion. Voit myös tehdä kakusta matalamman esimerkiksi kolmella keksikerroksella, jolloin keksit riittävät vielä laajempaan kuvioon. Pursota keksien päälle täytettä ja paina kevyesti päälle seuraavat keksit. Jatka näin, kunnes keksit on käytetty. Koristele päällimmäinen keksikerros esimerkiksi ruusukemaisilla pursotuksilla.
- Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään 12 tuntia tai seuraavaan päivään, jotta keksit pehmentyvät helposti leikattaviksi.
- Koristele pinta tuoreilla marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- tuoreita marjoja
- sitruunamelissaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.