Kinuskikissan keksikäs kinuskikakku
Keksikäs kakku on uusi kakkutulokas. Se on erikoiskorkea hyydykekakku, jonka kokoa on kasvatettu useilla keksikerroksilla. Keksikkäiden kerrosten välissä on tietenkin runsaasti ihanaa täytettä: kinuskin maku kastikkeena ja vaahtona sekä raikas puolukka. Raitamaiset kerrokset tekevät reunasta niin näyttävän, että koristelu voi olla yksinkertaisempikin.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 9 Digestive-keksejä
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Keksikerrokset
- 15 Digestive-keksejä
Hyydytetty kinuskikastike
- 4 dl Valio kinuskikermaa
- 2 liivatelehteä
Kinuskivaahtokerros
- 3 liivatelehteä
- 2½ dl Valio kinuskikermaa
- 2 rasiaa Valio Viola® kinuski tuorejuustoa
- 2 rkl vettä
Puolukkavaahtokerros
- 3 liivatelehteä
-
3 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ¾ dl sokeria
-
1½ prk
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 150 g puolukoita
- ¾ dl vaniljakreemijauhetta
Koristelu
-
1½ dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1½ tl sokeria
- 0 kg vihreää pastaväriä
-
½ prk
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 0 kg suklaatähtiä
- 0 kg nonparelleja
Ohje
Pohja ja keksikerrokset
- Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 16 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna korkealla reunakalvolla. Sipaise reunakalvon pintaan hieman öljyä (täyte irtoaa vielä siistimmin). Vuoan ei tarvitse olla erikoiskorkea, sillä tukeva reunakalvo toimii vuoan jatkeena.
- Murskaa pohjan digestivet tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
- Murskaa täytteen väliin tulevat digestivet karkeaksi rouheeksi painelemalla niitä käsillä tai kaulimella muovipussin sisällä. Isommatkin palat pehmenevät täytteen joukossa.
Hyydytetty kinuskikastike
- Laita kaikkien täytteiden liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.Mittaa hyydettyyn kinuskikastikkeeseen tarvittava kinuskikerma laakeaan kattilaan. Mitä isompi kattila sitä nopeammin kinuski valmistuu. Keitä välillä sekoitellen n. 30 minuuttia, kunnes kerma on muuttunut kinuskiksi. Ota kattila liedeltä ja lisää liotetut liivatteet. Sekoita huolellisesti. Anna kinuskin jäähtyä välillä sekoitellen sillä aikaa, kun valmistat muut täytteet.
Kinuskivaahtokerros
- Vatkaa kinuskivaahtokerroksen kinuskikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kinuskituorejuusto. Nosta kulho välissä jääkaappiin ja valmista puolukkavaahto.
Puolukkavaahtokerros
- Vatkaa puolukkavaahdon vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljarahka. Soseuta puolukat. Erota puolukkasoseesta puoli desilitraa ja kuumenna se kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita puolukka-liivateseos ja loput puolukkasoseesta vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhe, joka tekee rakenteesta jämäkämpää ja helpottaa kokoamista.
- Kuumenna kinuskivaahtoon tuleva vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita kinuskivaahdon joukkoon.
Täyttäminen ja koristelu
- Levitä pohjan päälle kolmasosa puolukkavaahdosta. Levitä reunojen myötäisesti kinuskikastiketta muutaman sentin levyiselle alueelle ja laita keskelle digestivemurskaa ”piilokerrokseksi”. Levitä päälle puolet kinuskivaahdosta. Laita seuraavaksi yhtenäinen keksikerros aivan reunoja myöten. Aloita sitten alusta: puolukkavaahto, kinuski + digestivet, kinuskivaahto, digestivet. Laita päällimmäiseksi loput puolukkavaahdosta ja tasoita pinta.
- Anna kakun jähmettyä jääkaapissa noin 4 tuntia.
- Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Poista reunakalvo ympäriltä.
- Mittaa kerma ja sokeri kulhoon. Värjää kerma vaaleanvihreäksi ennen vaahdotusta sekoittamalla joukkoon pastaväriä vatkaimen hitaimmalla teholla sekoittaen. Vatkaa sitten vaahdoksi. Lisää lopuksi vaniljarahka.
- Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota korkeita kekoja ”kuusiksi” kakun päälle.Koristele suklaatähdillä ja nonparelleilla.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- vihreää pastaväriä
- suklaatähtiä
- nonparelleja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.