Siirry sisältöön

Kinuskikissan kinuski-ome­natacot

Murean murotaikinan sisään kätkeytyvä omena-kinuskitäyte on vastustamattoman herkullinen. Se ei pursua ulos, vaan pehmenee uunissa pysyen jämptisti paikoillaan.

Kinuskikissan kinuski-omenatacot
Kinuskikissan kinuski-omenatacot

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 100 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ dl sokeria
  • ¼ dl
    Valio A+™ luonnonjogurtti täyteläinen on pehmeää ja aivan erityisen täyteläistä jogurttia monipuoliseen käyttöön. Nauti sellaisenaan…
    Valio A+™ luonnonjogurtti 1 kg täyteläinen laktoositon
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2¼ dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 2 (à 100 g) omenaa, keskikokoista
  • 1 prk (à 200 g) Valio kinuskikreemiä

Pinnalle

  • tomusokeria

Taikina

  • 100 g Valio voita
  • ¾ dl sokeria
  • ¼ dl Valio A+™ täyteläistä luonnonjogurttia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2¼ dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 2 (à 100 g) omenaa, keskikokoista
  • 1 prk (à 200 g) Valio kinuskikreemiä

Pinnalle

  • tomusokeria

Ohje

Taikina

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon maustamaton jogurtti. Sekoita taikinaan vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola ja lopuksi vehnäjauhot muutamassa erässä.
  2. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa noin tunti.

Täyte

  1. Poista omenoista siemenkodat. Ohutkuorisia suomalaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Yhdistä omenakuutiot ja kinuskikreemi.

Tacojen leipominen

  1. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Ota ympyrämuotilla (10 cm) tai nurinpäin käännetyllä juomalasilla levystä kuvioita. Nosta pellille leivinpaperin päälle.
  2. Annostele lusikalla reilusti täytettä taikinaympyrän toiselle puoliskolle. Nosta toinen puoli kevyesti päälle.
  3. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes taikinan reuna on saanut kevyesti väriä.
  4. Siivilöi jäähtyneiden leivosten päälle tomusokeria.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 217 kcal
Proteiini 2,4 g
Hiilihydraatti 30,1 g
Rasva 9,3 g
Tyydyttynyt rasva 5,4 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1