Kinuskikissan kinuskiset puffinssit
Talven yksi suosikkisesongeista on vihdoin käsillä, sillä nyt lasketellaan kohti laskiaista! Alkuvauhteihin saa potkua helpolla pullamuunnelmalla – nimittäin puffinssilla. Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan pullan ja muffinssin risteytys. Pehmoisen, pullalta maistuvan pohjan ja rapeakuorisen hatun väliin pursotetaan kinuskin makuinen vaahto – mieluusti tuplakierteellä. Keskelle voi jättää kolon kinuskikreemille tai täyttää sen hillolla tai mantelimassalla.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
-
150 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1¼ dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kardemummaa
- 2 kananmunaa
-
1½ dl
Valio Eila® kevytmaitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
Pinnalle
- 0 kg raesokeria
Täyte
-
1 prk (à 2 dl)
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (à 200 g)
Valio kinuskikreemiäTäyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
Ohje
Taikina
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita voi-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, munia ja maitoa vatkaimella sekoittaen.
- Annostele taikina muffinssivuokiin. Ripottele pinnalle reilusti raesokeria. Paista 200 asteessa noin 18 minuuttia. Anna jäähtyä.
Täyttäminen
- Leikkaa muffinsseista hattu pois.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon ¾ kinuskikreemistä. Säästä loput kreemistä pursotuksen keskelle.
- Laita kinuskivaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota vaahdosta paksu rengas pohjaosan päälle. Annostele keskelle nokare kinuskikreemiä. Laita hattuosa päälle.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- raesokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.