Reseptiyhteistyö
Kinuskikissan kinuskitiikerikakku
Tämä tiikerikakku mehevöityy useilla kanelin makuisilla raidoilla. Kardemumma sopii makumaailmaan vieden ajatuksia korvapuustin suuntaan. Ihana joulukakku, myyjäisleivonnainen tai syötävä lahjavieminen. Myös pakastaminen onnistuu hyvin!
Valmistusaika
Aktiivinen
2 h
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni180°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaVaalea taikina
- 5½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl kardemummaa
-
250 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3¼ dl sokeria
- 4 kananmunaa
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Kinuskitaikina
- 0 kg vaaleaa taikinaa
-
1 prk (200 g)
Valio kinuskikreemiäTäyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
Vuokaan
-
0 kg
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg korppujauhoja
Pinnalle
- 0 kg tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Voitele ja korppujauhota kahvikakkuvuoka (tilavuus 2,4 l).
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma keskenään.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen.
- Sekoita taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja kermaa.
- Erota taikinasta neljännes. Sekoita siihen kreemi. Taikina on tässä kohtaa vaaleanruskeaa, mutta väri tummenee uunissa.
- Kakun tasaisen kypsymisen varmistamiseksi jaa taikinat vuokaan niin, että sekä vaaleaa että kinuskista taikinaa tulee vuorotellen yhteensä kolme kerrosta: ensin vaalea, sitten kinuskitaikina ja kumpaakin vielä kaksi kertaa. Levitä jokainen kerros tasaiseksi ennen seuraavaa.
- Paista 180 asteessa noin tunti.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa noin puoli tuntia ennen kumoamista.
- Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
367 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
44,5 g
Rasva
18,4 g
Tyydyttynyt rasva
10,2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- vaaleaa taikinaa
- Valio voita
- korppujauhoja
- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.