Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan kinuskitiikerikakku

Tämä tiikerikakku mehevöityy useilla kanelin makuisilla raidoilla. Kardemumma sopii makumaailmaan vieden ajatuksia korvapuustin suuntaan. Ihana joulukakku, myyjäisleivonnainen tai syötävä lahjavieminen. Myös pakastaminen onnistuu hyvin!

Kinuskikissan kinuskitiikerikakku
Kinuskikissan kinuskitiikerikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Vaalea taikina

  • 5½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 250 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3¼ dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl

Kinuskitaikina

  • 0 kg vaaleaa taikinaa
  • 1 prk (200 g)
    Valio kinuskikreemiä
    Täyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio Keittiön kinuskikreemi 200 g laktoositon

Vuokaan

  • 0 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0 kg korppujauhoja

Pinnalle

  • 0 kg tomusokeria

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota kahvikakkuvuoka (tilavuus 2,4 l).
  2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma keskenään.
  3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen.
  4. Sekoita taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja kermaa.
  5. Erota taikinasta neljännes. Sekoita siihen kreemi. Taikina on tässä kohtaa vaaleanruskeaa, mutta väri tummenee uunissa.
  6. Kakun tasaisen kypsymisen varmistamiseksi jaa taikinat vuokaan niin, että sekä vaaleaa että kinuskista taikinaa tulee vuorotellen yhteensä kolme kerrosta: ensin vaalea, sitten kinuskitaikina ja kumpaakin vielä kaksi kertaa. Levitä jokainen kerros tasaiseksi ennen seuraavaa.
  7. Paista 180 asteessa noin tunti.
  8. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin puoli tuntia ennen kumoamista.
  9. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 367 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 44,5 g
Rasva 18,4 g
Tyydyttynyt rasva 10,2 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • vaaleaa taikinaa
  • Valio voita
  • korppujauhoja
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search