Reseptiyhteistyö
Kinuskikissan kirsikkaiset eclair-leivokset
Eclair on klassinen ranskalainen leivos, jossa ontoksi paistuneen kuoren sisus täytetään makealla vaahdolla ja viimeistellään ihanan värisellä kuorrutteella. Valion uusi kirsikan makuinen maustettu rahka sopii täydellisesti eclairien sisään kermavaahdon joukkoon sekoitettuna. Helppoa ja raikkaan keväistä!
Valmistusaika
Aktiivinen
3 h
Yhteensä
3 h
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 dl vettä
- 2 dl vehnäjauhoja
- 3 kananmunaa
- ½ tl leivinjauhetta
Täyte
- 3 dl
- 1½ rkl sokeria
-
3 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa kirsikkaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Kuorrute
- 4½ dl tomusokeria
- 2 rkl puolukkamehutiivistettä
- 2 rkl vettä
Koristelu
- 0 kg nonparelleja
- 0 kg sokerimassaa, vaaleanpunaista
- 0 kg sokerikuorrutetta, vaaleanpunaista
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa voi ja vesi kattilaan (valitse teräskattila, jotta voit käyttää samaa astiaa vatkausvaiheessa). Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Anna seoksen kiehahtaa kunnolla.
- Ota kattila liedeltä ja lisää voi-vesiseokseen kerralla jauhot. Sekoita lastalla reippain ottein, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja tuloksena on paksu ja sileä taikina.
- Lisää munat yksitellen. Vatkaa taikinaa joka välissä. Lisää lopuksi leivinjauhe ja vatkaa taikinaa huolellisesti.
- Laita taikina pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota pellille leivinpaperin päälle pitkiä (8 cm) tankoja. Taikina kaksinkertaistuu uunissa.
- Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua välissä. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
- Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kirsikkarahka. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on täytetylla.
- Pistä tyllan kärjellä reikä eclairin kumpaankin päähän ja pursota sisään täytettä.
- Yhdistä tomusokeri, mehutiiviste ja vesi. Huomioi, että kuorrutteessa muutamallakin tipalla on merkitystä. Säädä veden määrän avulla paksuus sellaiseksi, että kuorrute levittyy tasaisesti, mutta ei valu leivoksen päältä.
- Levitä kuorrutetta leivosten päälle ja ripottele samantien pinnalle nonparelleja. Viimeistele koristelu sokerimassakukilla.
Kirsikankukat
- Kauli vaaleanpunainen sokerimassa ohueksi levyksi. Ota kukkamuotilla kuvioita.
- Laita sokerimassakukka pehmeän alustan päälle ja ohenna terälehtiä pallopäisellä työkalulla.
- Muotoile foliosta kuivatusalusta painamalla kaulimen päällä folioon pyöreitä ”kuppeja”. Laita kukat kuivumaan kuppeihin. Varaa kovettumiseen useita tunteja.
- Pursota kukkien keskelle vaaleanpunaista sokerikuorrutetta. Halutessasi voit kaataa päälle pinkkejä nonparelleja.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
238 kcal
Proteiini
4,4 g
Hiilihydraatti
25,7 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7,3 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- nonparelleja
- sokerimassaa
- sokerikuorrutetta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.