Kinuskikissan korvapuusti-brownie
Kansallisen korvapuustipäivän kunniaksi legendaarinen amerikkalainen suklaaleivos kruunataan korvapuustimaisella kermapursotuksella. Syksyinen uutuus, vaniljakreemin rinnalle tullut kanelikreemi, pääsee loistamaan kermavaahdon ihanana makeuttajana ja maustajana. Ripaus kardemummaa mukaan ja pullan maku on jo kielen päällä.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaBrownie-pohja
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 100 g tummaa suklaata
- 2 dl sokeria
- ¼ tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 125 g pähkinäsekoitusta
Korvapuustikermavaahto
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 tl kardemummaa
- 1 rkl kanelia
-
1 prk (200 g)
Valio kinuskikreemiäTäyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
Ohje
- Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
- Lisää yksitellen sokeri, suola, munat ja jauhot.
- Leikkaa pähkinät rouheeksi ja sekoita taikinaan.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (17 x 27 cm). Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Pohja saa jäädä taikinaiseksi.
- Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin tai viileälle parvekkeelle, kunnes pohja on täysin kylmä.
- Leikkaa brownie paloiksi.
- Mittaa kulhoon kerma, kardemumma ja kaneli. Vatkaa hyväksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon noin kolme neljäsosaa kreemistä (voit laittaa koko purkin, mikäli et tee koristelupursotusta).
- Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (koko 13 mm) tai leikkaa päähän vastaavan kokoinen aukko. Pursota jokaisen leivoksen päälle kiehkura korvapuustivaahtoa.
- Laita loput kreemistä pieneen pursotuspussiin (tai pakastuspussiin) ja leikkaa päähän aukko. Pursota kermavaahdon lomaan kierre kanelikreemiä. Viimeistele rouhitulla kardemummalla.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.