Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan korvapuusti-brownie

Kansallisen korvapuustipäivän kunniaksi legendaarinen amerikkalainen suklaaleivos kruunataan korvapuustimaisella kermapursotuksella. Syksyinen uutuus, vaniljakreemin rinnalle tullut kanelikreemi, pääsee loistamaan kermavaahdon ihanana makeuttajana ja maustajana. Ripaus kardemummaa mukaan ja pullan maku on jo kielen päällä.

Kinuskikissan korvapuusti-brownie
Kinuskikissan korvapuusti-brownie

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Brownie-pohja

  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 dl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 125 g pähkinäsekoitusta

Korvapuustikermavaahto

  • 1 prk (2 dl)
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 rkl kanelia
  • 1 prk (200 g)
    Valio kinuskikreemiä
    Täyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio Keittiön kinuskikreemi 200 g laktoositon

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
  2. Lisää yksitellen sokeri, suola, munat ja jauhot.
  3. Leikkaa pähkinät rouheeksi ja sekoita taikinaan.
  4. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (17 x 27 cm). Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Pohja saa jäädä taikinaiseksi.
  5. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin tai viileälle parvekkeelle, kunnes pohja on täysin kylmä.
  6. Leikkaa brownie paloiksi.
  7. Mittaa kulhoon kerma, kardemumma ja kaneli. Vatkaa hyväksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon noin kolme neljäsosaa kreemistä (voit laittaa koko purkin, mikäli et tee koristelupursotusta).
  8. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (koko 13 mm) tai leikkaa päähän vastaavan kokoinen aukko. Pursota jokaisen leivoksen päälle kiehkura korvapuustivaahtoa.
  9. Laita loput kreemistä pieneen pursotuspussiin (tai pakastuspussiin) ja leikkaa päähän aukko. Pursota kermavaahdon lomaan kierre kanelikreemiä. Viimeistele rouhitulla kardemummalla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 334 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 35 g
Rasva 19,8 g
Tyydyttynyt rasva 11 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search