Kinuskikissan latte-rahkamunkit
Rahkamunkeilla pääsee nopeasti ihanan sokeristen vappuherkkujen makuun, sillä taikina tehdään ilman hiivaa ja on heti paistovalmis. Valion maustetuilla rahkoilla munkkeihin saa näppärästi erilaisia makuvivahteita. Kuorrute toimii maun viimeistelijänä ja tietenkin silmäkarkkina. Näissä munkeissa teemana on maitokahvi.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maust. rahka Irish cream&coffeeValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
½ dl
Valio Eila® Latte original maitokahvijuomaaValio Latte Original on raikas, laktoositon maitokahvijuoma Jyväskylästä! Nappaa mukaan ja nauti viilentävä juoma toimistolla,…
- 1 kananmuna
- 3¼ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
Paistamiseen
- 8 dl rypsiöljyä
Pinnalle
- 0 kg hienoa sokeria
- 4 dl tomusokeria
-
½ dl
Valio Eila® Latte original maitokahvijuomaaValio Latte Original on raikas, laktoositon maitokahvijuoma Jyväskylästä! Nappaa mukaan ja nauti viilentävä juoma toimistolla,…
- 0 kg kahvipapumakeisia tai suklaarusinoita
Ohje
- Sulata voi. Lisää joukkoon rahka ja maitokahvijuoma.
- Sekoita joukkoon muna.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään.
- Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.
- Ripottele leivinpaperille jauhoja ja annostele taikina pieniksi nokareiksi. Perusannoksesta tulee 20 munkkia. Älä tee tätä isompia munkkeja, jotta munkit kypsyvät sisältä saakka. Koko liki tuplaantuu paistamisen aikana.
- Muotoile nokareet jauhoja apuna käyttäen, kevyesti käsien välissä pyöritellen palloiksi.
- Kuumenna öljy laakeassa teräskattilassa 170-180-asteiseksi.
- Nosta taikinapalloja öljyyn varovasti käsilläsi. Paista kattilan koosta riippuen 4-5 munkkia kerrallaan. Kun ensimmäinen puoli on ruskistunut, käännä munkki reikäkauhalla (tai esimerkiksi haarukalla tai pihdeillä) ympäri. Kun kumpikin puoli on kypsynyt, nosta munkki reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle.
- Pyörittele vastapaistetut munkin sokerissa (sokeroinnin voi jättää tekemättä, jos valmistat kuorrutteen).
- Yhdistä tomusokerista ja maitokahvijuomasta kuorrute. Laita aluksi hieman vajaa annos maitokahvia, sillä optimaalinen määrä voi olla muutamasta tipasta kiinni. Kuorrute on sopivan paksua, kun se ei valu munkin päältä pois, mutta levittyy kuitenkin tasaisesti.
- Annostele kuorrutetta munkkien päälle. Viimeistele munkit kahvipapumakeisilla.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- hienoa sokeria
- kahvipapumakeisia tai suklaarusinoita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.