Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan luumu-kaneli-jouluhalko

Helppotekoinen, kääretortusta rullattu jouluhalko käy niin jouluaaton kakusta kuin aterian päättävästä jälkiruoasta. Luumu-kanelirahka ja sitruunatahna antavat makuun raikkautta. Leivonnan voi jakaa kahteen vaiheeseen, sillä kääretorttu sopii pakastettavaksi. Näin vain kuorruttaminen jää juhlien alle ja senkin voi tehdä jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Kinuskikissan luumu-kaneli-jouluhalko
Kinuskikissan luumu-kaneli-jouluhalko

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Tumma kääretorttupohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1½ dl perunajauhoja
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

Kuorrute


Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi varovasti käännellen munavaahdon joukkoon.
  2. Levitä taikina pellille (31 x 39 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Irrota leivinpaperi pohjasta. Saat estettyä pinnan repeilyn, kun esikäärit levyn heti lämpimänä rullalle (pidemmältä sivulta alkaen) ja annat jäähtyä liinalla peitettynä.
  3. Vatkaa täytteen kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon luumu-kanelirahka ja vaniljakreemijauhetta sen verran, että rakenteesta tulee jämäkkää. Avaa rullalle kääritty torttupohja ja levitä päälle sitruunatahna ja täytevaahto. Kääri uudestaan rullalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Tässä vaiheessa tortun voi myös pakastaa.
  4. Tasoita kääretortun päädyt veitsellä leikkaamalla. Leikkaa toisesta päästä lyhyt pätkä pois ja jaa se viistosti kahtia. Aseta palat oksanpätkiksi halon kummallekin puolelle.
  5. Vatkaa kuorrutteen kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon luumu-kanelirahka. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla (14 mm). Peitä halon pinta pursottamalla vaahtoa halon päästä päähän. Tee pursotuksesta hieman aaltoilevaa, jotta saat pinnasta kaarnamaisen elävän.
  6. Viimeistele jouluhalko siivilöimällä päälle kaakaojauhetta.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 269 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 33,2 g
Rasva 13,1 g
Tyydyttynyt rasva 7 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search