Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan mascarpone-raparperipiirakka

Pehmeän kermainen mascarponetäyte piilottaa alleen alkukesästä pihoilla kukoistavan raparperin. Piirakka kypsennetään uunissa lempeästi uunipellillä suojattuna, jolloin pinta jää kauniin vaaleaksi. Näyttävä koristelu syntyy, kun päälle pursottaa valmista kinuskikreemiä. Tämä herkku on helppo valmistaa arkena, mutta sopii myös juhlavampaan tilaisuuteen!

Kinuskikissan mascarpone-raparperipiirakka
Kinuskikissan mascarpone-raparperipiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 125 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ dl sokeria
  • 1½ rkl
    Valio A+™ luonnonjogurttia
    Valio A+™ luonnonjogurtti on pehmeää ja ihanan täyteläistä jogurttia monipuoliseen käyttöön. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi…
    Valio A+™ luonnonjogurtti 1 kg laktoositon
  • 3½ dl vehnäjauhoja, tai gluteenitonta jauhoseosta

Raparperitäyte

  • 350 g raparperia
  • 1½ rkl perunajauhoja

Macarponetäyte

Pinnalle

  • 1 prk (à 200 g)
    Valio kinuskikreemiä
    Täyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio Keittiön kinuskikreemi 200 g laktoositon
  • 0 kg mansikoita

Ohje

Taikina

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää jogurtti ja jauhot. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm, reunan korkeus 3,5 cm) pohjalle ja reunoille. Leikkaa leivinpaperista suikaleita. Painele suikaleet tueksi taikinareunoille, jotta ne eivät valahda esipaiston aikana. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 9 minuuttia. Poista leivinpaperituet.

Täytteet

  1. Leikkaa raparperit paloiksi. Ohutkuorisia alkukesän raparpereita ei tarvitse kuoria. Sekoita joukkoon perunajauhot. Levitä raparperiseos vuokaan.
  2. Yhdistä kulhossa mascarponetäytteen sokeri, vaniljasokeri ja perunajauhot. Sekoita joukkoon ensin mascarpone vatkaimilla sekoittaen ja lopuksi kerma muutamassa erässä.
  3. Levitä mascarponetäyte vuokaan raparpereiden päälle. Painele täytettä niin, että se painuu myös raparpereiden väleihin. Täyte saa ulottua taikinareunojen tasalle, sillä täyte ei kohoa paiston aikana.

Paistaminen

  1. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Laita piirakan päälle ylemmälle tasolle uunipelti suojaksi heti paiston alusta alkaen. Näin pinta jää kauniin vaaleaksi. Anna piirakan jäähtyä hetken aikaa ennen koristelemista.

Koristelu

  1. Laita kinuskikreemi pursotuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Pursota kreemiä raidoiksi tai spiraaleiksi piirakan pinnalle. Voit myös levittää kinuskikreemin tasaiseksi kerrokseksi, mutta silloin piirakka on annettava jäähtyä kunnolla, mieluiten viileässä.
  2. Viimeistele koristelu mansikoilla tai muilla tuoreilla marjoilla. Herkullista kesää!

Vinkki

Voit kuorruttaa piirakan myös itse tehdyllä kinuskilla ja viimeistellä pinnan sormisuolalla (kts. kuva ylempänä). Anna täytteen ensin jäähtyä kunnolla ja laita piirakka jääkaappiin, jotta se on kylmää. Mittaa kattilaan 2 ½ dl Valio kuohukermaa ja sama määrä fariinisokeria. Keitä lieden keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes seos on paksumpaa (kinuskin lämpötila 110-astetta). Kaada kinuski täytteen päälle ja tasoita nopeasti. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Ripottele pinnalle sormisuolaa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 289 kcal
Proteiini 3,3 g
Hiilihydraatti 30,5 g
Rasva 16,9 g
Tyydyttynyt rasva 9,9 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mansikoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search