Reseptiyhteistyö
Kinuskikissan mascarpone-raparperipiirakka
Pehmeän kermainen mascarponetäyte piilottaa alleen alkukesästä pihoilla kukoistavan raparperin. Piirakka kypsennetään uunissa lempeästi uunipellillä suojattuna, jolloin pinta jää kauniin vaaleaksi. Näyttävä koristelu syntyy, kun päälle pursottaa valmista kinuskikreemiä. Tämä herkku on helppo valmistaa arkena, mutta sopii myös juhlavampaan tilaisuuteen!
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
-
125 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ dl sokeria
-
1½ rkl
Valio A+™ luonnonjogurttiaValio A+™ luonnonjogurtti on pehmeää ja ihanan täyteläistä jogurttia monipuoliseen käyttöön. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi…
- 3½ dl vehnäjauhoja, tai gluteenitonta jauhoseosta
Raparperitäyte
- 350 g raparperia
- 1½ rkl perunajauhoja
Macarponetäyte
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl perunajauhoja
-
2 rasia (à 200 g)
Valio Keittiön mascarponeaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1½ dl
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Pinnalle
- 1 prk (à 200 g) Valio kinuskikreemiä
- 0 kg mansikoita
Jaa resepti
Ohje
Taikina
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää jogurtti ja jauhot. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm, reunan korkeus 3,5 cm) pohjalle ja reunoille. Leikkaa leivinpaperista suikaleita. Painele suikaleet tueksi taikinareunoille, jotta ne eivät valahda esipaiston aikana. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 9 minuuttia. Poista leivinpaperituet.
Täytteet
- Leikkaa raparperit paloiksi. Ohutkuorisia alkukesän raparpereita ei tarvitse kuoria. Sekoita joukkoon perunajauhot. Levitä raparperiseos vuokaan.
- Yhdistä kulhossa mascarponetäytteen sokeri, vaniljasokeri ja perunajauhot. Sekoita joukkoon ensin mascarpone vatkaimilla sekoittaen ja lopuksi kerma muutamassa erässä.
- Levitä mascarponetäyte vuokaan raparpereiden päälle. Painele täytettä niin, että se painuu myös raparpereiden väleihin. Täyte saa ulottua taikinareunojen tasalle, sillä täyte ei kohoa paiston aikana.
Paistaminen
- Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Laita piirakan päälle ylemmälle tasolle uunipelti suojaksi heti paiston alusta alkaen. Näin pinta jää kauniin vaaleaksi. Anna piirakan jäähtyä hetken aikaa ennen koristelemista.
Koristelu
- Laita kinuskikreemi pursotuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Pursota kreemiä raidoiksi tai spiraaleiksi piirakan pinnalle. Voit myös levittää kinuskikreemin tasaiseksi kerrokseksi, mutta silloin piirakka on annettava jäähtyä kunnolla, mieluiten viileässä.
- Viimeistele koristelu mansikoilla tai muilla tuoreilla marjoilla. Herkullista kesää!
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
289 kcal
Proteiini
3,3 g
Hiilihydraatti
30,5 g
Rasva
16,9 g
Tyydyttynyt rasva
9,9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mansikoita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.