Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan mustikkapullapiirakka

Kinuskikissan ja Valion yhteistyössä kehittämä vaniljakreemi rakastaa mustikoita! Tästä parivaljakosta tulee täydellinen combo piirakan täytteeseen. Mustikkapullaa muistuttava lopputulos syntyy, kun pohjana käytetään pikapullataikinaa, jonka valmistamiseen et tarvitse edes kananmunaa. Helppoa ja nopeaa!

Kinuskikissan mustikkapullapiirakka
Kinuskikissan mustikkapullapiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1¼ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Täyte

  • 2 prk (à 200 g) Valio vaniljakreemiä
  • 240 g mustikoita
  • 2½ rkl perunajauhoja
  • 1 rkl sokeria

Pinnalle

  • 0 kg raesokeria

Ohje

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kardemumma ja leivinjauhe. Lisää taikinaan vehnäjauhot vuorotellen maidon kanssa.
  2. Levitä taikinaa nuolijalla ohuelti piirakkavuoan (pohjan sisähalkaisija 24 cm) pohjalle. Nostele loput taikinasta jauhotetuin sormin reunoille.
  3. Lusikoi vaniljakreemi nokareiksi taikinareunaa vasten. Tasoita veitsellä noin 3 cm leveäksi kaistaleeksi.
  4. Ripottele taikinareunan päälle raesokeria.
  5. Esipaista piirakkaa 200 asteessa 12 minuuttia.
  6. Yhdistä mustikat, perunajauhot ja sokeri. Lusikoi seos piirakan keskelle. Levitä astian pohjalle kerääntyneet perunajauhot tasaisesti mustikoiden päälle. Painele mustikat tiiviiksi kerrokseksi. Ne painuvat kasaan paiston aikana.
  7. Jatka paistamista noin 25 minuuttia. Laita paistoajan puolivälissä uunipelti ylätasolle muutaman sentin etäisyydelle piirakan pinnasta. Tämä estää taikinareunoja tummumasta liikaa.
  8. Anna piirakan jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilua.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 250 kcal
Proteiini 2,9 g
Hiilihydraatti 37,3 g
Rasva 9,2 g
Tyydyttynyt rasva 5,1 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • raesokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search