Reseptiyhteistyö
Kinuskikissan mustikkapullapiirakka
Kinuskikissan ja Valion yhteistyössä kehittämä vaniljakreemi rakastaa mustikoita! Tästä parivaljakosta tulee täydellinen combo piirakan täytteeseen. Mustikkapullaa muistuttava lopputulos syntyy, kun pohjana käytetään pikapullataikinaa, jonka valmistamiseen et tarvitse edes kananmunaa. Helppoa ja nopeaa!
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ dl sokeria
- 2 tl kardemummaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 dl vehnäjauhoja
-
1¼ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Täyte
- 2 prk (à 200 g) Valio vaniljakreemiä
- 240 g mustikoita
- 2½ rkl perunajauhoja
- 1 rkl sokeria
Pinnalle
- 0 kg raesokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kardemumma ja leivinjauhe. Lisää taikinaan vehnäjauhot vuorotellen maidon kanssa.
- Levitä taikinaa nuolijalla ohuelti piirakkavuoan (pohjan sisähalkaisija 24 cm) pohjalle. Nostele loput taikinasta jauhotetuin sormin reunoille.
- Lusikoi vaniljakreemi nokareiksi taikinareunaa vasten. Tasoita veitsellä noin 3 cm leveäksi kaistaleeksi.
- Ripottele taikinareunan päälle raesokeria.
- Esipaista piirakkaa 200 asteessa 12 minuuttia.
- Yhdistä mustikat, perunajauhot ja sokeri. Lusikoi seos piirakan keskelle. Levitä astian pohjalle kerääntyneet perunajauhot tasaisesti mustikoiden päälle. Painele mustikat tiiviiksi kerrokseksi. Ne painuvat kasaan paiston aikana.
- Jatka paistamista noin 25 minuuttia. Laita paistoajan puolivälissä uunipelti ylätasolle muutaman sentin etäisyydelle piirakan pinnasta. Tämä estää taikinareunoja tummumasta liikaa.
- Anna piirakan jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilua.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
250 kcal
Proteiini
2,9 g
Hiilihydraatti
37,3 g
Rasva
9,2 g
Tyydyttynyt rasva
5,1 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- raesokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.