Kinuskikissan omenainen panna cotta
Täyteläisen kermainen, vaniljalla maustettu pannacotta päättää aterian juhlavasti. Saat klassikkoon lisää herkkukerrointa viimeistelemällä pinnan kinuskikreemillä ja ripauksella suolaa. Pannacotan alle on kätketty reilusti omenahilloketta, joka antaa jälkiruoalle hedelmäistä raikkautta. Voit valmistaa pannacotan jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Tee kinuskiviimeistely kuitenkin vasta juhlapäivänä.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaOmenahilloke
- 400 g omenoita
- 1½ rkl sokeria
- 2 rkl vettä
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ tl kanelia
Panna cotta
- 4 (à 2 g) liivatelehteä
-
4 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
4 dl
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 dl sokeria
- 1 vaniljatanko
Pinnalle
-
1 prk (à 200 g)
Valio kinuskikreemiäTäyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
- 0 kg sormisuolaa
Ohje
Omenahilloke
- Poista omenoista siemenkodat. Ohutkuorisia suomalaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan.
- Keitä liedellä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet sopivasti. Annostele hilloke maljoihin.
Panna cotta
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kaavi sisältä siemenet kattilaan. Voit laittaa myös vaniljatangon kuoret kattilaan kiehauttamisen ajaksi ja poistaa sen jälkeen.
- Kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet.
- Annostele kermaseosta maljoihin sen verran, että omenakuutiot peittyvät juuri ja juuri. Nosta maljat jääkaappiin noin 45 minuutiksi, jotta omenat hyytyvät paikoilleen pohjalle.
- Jätä loput kermaseoksesta huoneenlämpöön ja sekoittele välillä, jottei pinnalle muodostu kuorta. Lisää seos maljoihin hyytyneen kerroksen päälle ja laita jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.
Viimeistely
- Levitä pannacotan pinnalle kinuskikreemiä. Ripottele juuri ennen tarjoilua päälle sormisuolaa.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- sormisuolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.