Kinuskikissan pähkinäsuklaa-laskiaispullat
Näin laskiaisen alla on hyvä hetki yhdistää gluteenittomuus ja vegaanisuus samaan reseptiin ja taata onnistunut laskiaisherkku ihan kaikille! Valio Oddlygood kasvivispi vaahtoutuu todella kuohkeaksi ja siitä saa runsaan vaahdon laskiaispullaan. Pähkinäsuklaalevitteeseen yhdistettynä syntyy ihana suklaavaahto, jota voi käyttää myös kakun koristelussa!
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
-
2½ dl
Valio Oddlygood® Barista kaurajuomaaOddlygood® Barista kaurajuoma sopii täydellisesti kahvin seuraan. Se vaahtoutuu kauniisti, sekoittuu kaikkiin kahveihin vaaleasta suodatinkahvista…
- ½ palaa (à 50 g) hiivaa
- 1¼ dl fariinisokeria
- 4 tl kardemummaa
- ¾ tl suolaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 4¾ dl gluteenitonta jauhoseosta
Voiteluun
- 0 kg vahvaa kahvia
Täyte
-
1 prk (2,5 dl)
Valio Oddlygood® Easy Whipping vispituotettaOddlygood® Easy Whipping on kasvipohjainen vaihtoehto vispikermalle. Lempeän makuinen ja kauniin valkoinen vaahto vatkautuu helposti…
- 250 g vegaanista hasselpähkinälevitettä
Koristeluun
- 0 kg tomusokeria
Ohje
- Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
- Sekoita joukkoon fariinisokeri, kardemumma, suola ja öljy.
- Lisää noin 2/3 arvioidusta jauhojen kokonaismäärästä pieni määrä kerrallaan. Voit hoitaa sekoittamisen aluksi puuhaarukalla tai vispilällä ja myöhemmin kädellä tai taikinakoukuilla.
- Jatka vaivaamista 5 minuuttia kädellä tai taikinakoukuilla. Taikina muuttuu vaivaamisen aikana hieman kiinteämmäksi. Siksi on tärkeää, ettei koko jauhomäärää lisätä kerralla. Lisää vasta tämän jälkeen loput jauhoista – jos tarpeen.
- Huom! Jauhojen määrä vaihtelee runsaasti tuotemerkistä riippuen. Taikinan ei kuulu muuttua yhtä paksuksi kuin vehnäpullaa leipoessa eli irrota kädestä tai taikinakoukuista. Vaikka taikina vaikuttaa löysältä, kokeile saatko muotoiltua siitä pullia – se onnistuu yllättävän löysästä taikinasta, kun puhdistat kädet taikinasta ja käytät hieman jauhoja apuna. Muista, että mieluummin liian pehmeä kuin liian kova pulla!
- Gluteenitonta taikinaa ei tarvitse kohottaa ennen leipomista.
- Jaa taikina yhtä suuriin osiin ja leivo käsiesi välissä pyöritellen pulliksi. Laita pellille leivinpaperin päälle.
- Anna kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Varaudu siihen, että pullat eivät kohoa samalla tavalla kuin vehnäpullaa leipoessasi.
- Voitele pullat vahvalla kahvilla. Jos et koristele pullia sokerimassakuvioilla, voit ripotella pinnalle raesokeria.
- Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia. Pullat eivät saa samalla tavalla väriä kuin vehnäpullat, joten varo paistamasta kuivaksi.
- Anna pullien jäähtyä. Leikkaa sitten hattuosa pois täytettä varten.
- Vatkaa kasvivispi vaahdoksi. Lämmitä hasselpähkinälevitettä mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W), kunnes se on muuttunut notkeaksi. Sekoita kasvivispivaahdon joukkoon.
- Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota korkea keko pullan pohjaosan päälle. Laita kevyesti painaen päälle pullan hattu. Voit nostaa pullat hetkeksi aikaa viileään ennen tarjoilua, jolloin pursotus jähmettyy.
- Siivilöi pinnalle tomusokeria ja työnnä keskelle koristetikkuja.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- vahvaa kahvia
- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.