Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan pinjatakakku

Pinjatakakun sisään kätkeytyy karkeista, pähkinöistä tai suklaasta muodostuva ydin. Se on piilotettu täytteiden ja kakkupohjan keskelle ja paljastuu vasta ensimmäistä palaa leikattaessa. Pääsiäiskakussa pinjata voi pitää sisällään esimerkiksi värikkäitä hedelmäkarkkeja tai pieniä suklaamunia.

Kinuskikissan pinjatakakku
Kinuskikissan pinjatakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Helppo suklaakakkupohja

  • 100 g tummaa suklaata
  • 6½ dl vehnäjauhoja
  • 1¾ dl kaakaojauhetta
  • 4 dl sokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1¾ dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 5 kananmunaa

Kostutus

  • 4 dl säilykehedelmien lientä ja/tai hedelmämehua

Täyte

Sisälle

  • 480 g hedelmärakeita

Pursotukset

Koristelu

  • 2 tlk persikkaa viipaleina

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 24 cm).
  2. Leikkaa suklaa rouheeksi. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon suklaarouhe.
  3. Sulata voi. Lisää joukkoon maito ja sitten munat vispilällä sekoittaen.Yhdistä voi- ja jauhoseos keskenään.
  4. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Testaa kypsyys puutikulla. Kakku on kypsä, jos taikinaa ei tartu tikkuun.
  5. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen kumoamista. Leikkaa jäähtynyt pohja neljään osaan. Leikkaa jokaisen pohjalevyn keskelle aukko ympyrämuotilla (tai veitsellä, jolloin mitta-apuna voi käyttää esimerkiksi nurinpäin käännettyä mukia). Sopivan aukon koko on 8-9 cm. Säästä yksi ympyrä kakun täyttövaiheeseen.
  6. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon sitruunarahka ja sokeri. Pilko rusinat muutamaan osaan ja sekoita täytteeseen mantelirouheen kanssa. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe.
  7. Valuta säilykepersikoiden liemi ja ota se talteen kostutusta varten. Sekoita persikkaliemen joukkoon hedelmämehua, jotta saat tarvittavan määrän kostuketta.
  8. Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta hedelmämehulla. Levitä päälle kolmasosa täytteestä. Jatka samaan tapaan kaksi seuraavaa kerrosta. Laita päällimmäiseksi neljäs pohjalevy ja kostuta. Tasoita kakun reunat lastalla. Kaada keskelle makeisia. Peitä aukko pohjasta leikatulla ympyräpalalla. Kostuta sekin hedelmämehulla.
  9. Asettele kakun päälle persikkaviipaleita.
  10. Mittaa kulhoon vispikerma ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi. Siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Laita kermavaahto isoon pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota kakun reunoille aaltoilevaa pursotusta ja persikoiden ympärille kiehkuroita.
  11. Viimeistele koristelu ripottelemalla kermavaahdon päälle nonparelleja tai koristerakeita.

Vinkit

  1. Karkkipiilo kannattaa täyttää vasta tarjoilupäivänä, jotta karkit eivät ehdi sulaa. Muilta osin kakun voi rakentaa jo kahvittelua edeltävänä päivänä. Se on jopa suotavaa, sillä vuorokausi jääkaapissa mehevöittää kakkua.
  2. Kakkupohjaa on helpointa käsitellä kylmänä, joten voit tehdä sen jo edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa.
  3. Pinjata vetää sisäänsä yllättävän ison määrän makeisia. Niitä saa edullisesti esimerkiksi ruokakaupan irtokarkkihyllystä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 247 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 23,8 g
Rasva 14,9 g
Tyydyttynyt rasva 8,1 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search