Kinuskikissan pinkki voileipäkakku
Tätä voileipäkakkua ei voi ohittaa juhlapöydässä. Vaarana on, että tällä kertaa suolainen kakku varastaa koko shown. Valion tämän kevään uutuus, mascarponejuusto, antaa täytteelle kermaista täyteläisyyttä. Kakussa on kuitenkin runsaasti kasviksia, joten se on raikas ja sopii hyvin täydentämään tuhdimpia makeita herkkuja. Värinsä kakku saa luonnollisesti punajuuresta.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 175 g hapankorppuja
-
65 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
½ dl
Valio Eila® kevytmaitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
Täyte
- 20 cm kurkkua
-
1 (à 200 g)
Valio Keittiön salaattijuustopalaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1½ dl rucolaa, hienonnettuna
- 1 punasipuli
- 1½ dl aurinkokuivattua tomaattia, hienonnettuna
- 1 punainen paprika
- 100 g etikkapunajuurta
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 (à 2 g) liivatelehteä
-
1 prk (à 2 dl)
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ tl suolaa
-
2 rasia (à 200 g)
Valio Keittiön mascarponeaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ dl etikkapunajuurilientä
- 0 kg mustapippuria myllystä
Kiille
- 3 (à 2 g) liivatelehteä
- 3½ dl vettä
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ dl etikkapunajuurilientä
Koristelu
- 0 kg punasipuli
- 0 kg kurkkua
- 0 kg herneenversoja
Ohje
Pohja
- Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halkaisija 23 cm) leivinpaperilla. Kierrä reunan suojaksi reunakalvo saadaksesi kakun irtoamaan vuoasta siistimmin.
- Murskaa hapankorput tehosekoittimessa. Sulata voi. Yhdistä hapankorppumurska, voisula ja maito.
- Levitä seos kevyesti painellen vuoan pohjalle. Anna pohjan kovettua jääkaapissa.
Täyte
- Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Laita raaste valumaan siivilään muiden valmisteluiden ajaksi.
- Hienonna salaattijuusto murumaiseksi. Hienonna rucola, punasipuli ja aurinkokuivattu tomaatti. Leikkaa paprika ja punajuuri pieniksi kuutioiksi. Murskaa valkosipulinkynnet.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa vispikerma ja suola vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone.
- Kuumenna punajuuriliemi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita mascarponevaahdon joukkoon. Kääntele joukkoon kaikki loput täyteainekset. Rouhi joukkoon mustapippuria.
- Levitä täyte vuokaan. Painele huolellisesti reunaa vasten, jotta sinne ei jää ilmataskuja. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia, maun kannalta mieluiten yön yli.
Kiille
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Yhdistä vesi, sitruunamehu ja punajuuriliemi keskenään.
- Kuumenna noin puoli desilitraa nesteestä kiehuvaksi. Sulata siihen liotetut liivatteet. Yhdistä lopun nesteen kanssa.
- Pidä kiillettä jääkaapissa välillä sekoitellen, kunnes se alkaa muuttua hieman hyytelömäiseksi, mutta on yhä juoksevaa. Kaada sitten kakun päälle.
- Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa pari tuntia.
Koristelu
- Irrota vuoan reunaosa. Poista reunakalvo. Siirrä kakku tarjoilulautaselle.
- Kuori punasipuli ja aseta se kantaosa alaspäin alustalle. Halkaise sipuli siten, että jätät palat kantaan kiinni. Puolita sitten toiseen suuntaan ja leikkaa syntyneet neljä lohkoa vielä kahtia. Näin saat kahdeksan terälehden kukan. Taivuta terälehtiä varovasti ulospäin.
- Leikkaa tuorekurkusta juustohöylällä pitkiä suikaleita. Taivuta suikaleet aaltoilevaksi kuvioksi ja sido paikoilleen cocktailtikulla. Anna olla jääkaapissa pari tuntia, jonka jälkeen tikun voi poistaa.
- Aseta sipulikukka, kurkkukuviot ja herneenversoja kiilteen päälle toiselle reunalle.
- Voit täydentää koristelua ruusuilla. Suojaa ruusujen varret huolellisesti foliolla ennen kakkuun työntämistä, jotta ne eivät ole suoraan kosketuksissa kakun kanssa. Voit myös käyttää varsien suojana kukkapiikkejä tai paksuja juomapillejä.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- mustapippuria myllystä
- punasipuli
- kurkkua
- herneenversoja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.