Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan prinsessa-keksikakku

Nyt herkutellaan prinsessakakun helpotetulla versiolla! Pohja muodostuu kekseistä, jotka pehmenevät vuorokauden kuluessa hyvin leikkautuviksi. Täyte loihditaan vain kolmella raaka-aineella. Kinuskikissan ja Valion yhteistyössä kehittämä vaniljakreemi antaa kermavaahtoon tuhdisti vaniljan makua ja sopivan makeuden. Tuoreet vadelmat ovat raikas lisä.

Kinuskikissan prinsessa-keksikakku
Kinuskikissan prinsessa-keksikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 0 kg digestivekeksiä

Täyte

Kuorrute

  • 3½ dl tomusokeria
  • 2 rkl vettä
  • 0 kg karvasmanteliaromia
  • 0 kg elintarvikeväriä, vihreää ja keltaista

Koristelu

  • 0 kg makeisia ja koristerakeita

Ohje

  1. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljakreemi.
  2. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on iso, pyöreä tylla. Täytteen voi pursottaa myös pelkän pursotuspussin avulla.
  3. Aseta kakkulautasen keskelle yksi digestivekeksi ja sen ympärille kuusi keksiä vierekkäin.
  4. Pursota keksikerroksen ulkoreunaan vaniljavaahtoa palluroiksi vieri viereen. Täytä piiloon jäävä osuus vaahdolla.
  5. Painele vaniljavaahdon joukkoon vadelmia. Pakastevadelmat voi laittaa jäisinä, mutta isoja vadelmia kannattaa litistää ensin sormella, jotta ne eivät jää vaahdon pintaa korkeammalle.
  6. Paina päälle seuraavat keksit siten, että ne koskettavat joka kohdasta täytettä. Jatka keksien ja täytteen vuorottelua, kunnes kakussa on neljä kerrosta keksejä ja kolme täyteväliä. Tasoita pienellä määrällä täytettä päällimmäisen keksikerroksen raot.
  7. Yhdistä kuorruteainekset keskenään. Karvasmanteliaromia tulee noin parin maustemitan verran. Jos et välitä karvasmantelista, jätä se pois tai korvaa jollain toisella aromilla. Huomaa, että vettä kannattaa laittaa varoen – muutama tippakin vaikuttaa rakenteeseen. Paksuus on sopiva, kun kuorrute ei valu keksien päältä pois, mutta levittyy tasaisesti. Värjää elintarvikeväreillä vihreäksi tai jonkin muun väriseksi.
  8. Kaada kuorrute kakun päälle ja levitä tasaiseksi kukan muotoiseksi pinnaksi.
  9. Anna kakun tekeytyä ja pehmittyä jääkaapissa yön yli.
  10. Viimeistele päällinen makeisilla ja koristerakeilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 255 kcal
Proteiini 1 g
Hiilihydraatti 30,8 g
Rasva 13,9 g
Tyydyttynyt rasva 8,1 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • digestivekeksiä
  • karvasmanteliaromia
  • elintarvikeväriä
  • makeisia ja koristerakeita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search