Kinuskikissan prinsessa-keksikakku
Nyt herkutellaan prinsessakakun helpotetulla versiolla! Pohja muodostuu kekseistä, jotka pehmenevät vuorokauden kuluessa hyvin leikkautuviksi. Täyte loihditaan vain kolmella raaka-aineella. Kinuskikissan ja Valion yhteistyössä kehittämä vaniljakreemi antaa kermavaahtoon tuhdisti vaniljan makua ja sopivan makeuden. Tuoreet vadelmat ovat raikas lisä.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 0 kg digestivekeksiä
Täyte
- 4 dl
-
2 prk (à 200 g)
Valio vaniljakreemiäHerkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
- 200 g suomalaisia vadelmia
Kuorrute
- 3½ dl tomusokeria
- 2 rkl vettä
- 0 kg karvasmanteliaromia
- 0 kg elintarvikeväriä, vihreää ja keltaista
Koristelu
- 0 kg makeisia ja koristerakeita
Ohje
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljakreemi.
- Laita täyte pursotuspussiin, jossa on iso, pyöreä tylla. Täytteen voi pursottaa myös pelkän pursotuspussin avulla.
- Aseta kakkulautasen keskelle yksi digestivekeksi ja sen ympärille kuusi keksiä vierekkäin.
- Pursota keksikerroksen ulkoreunaan vaniljavaahtoa palluroiksi vieri viereen. Täytä piiloon jäävä osuus vaahdolla.
- Painele vaniljavaahdon joukkoon vadelmia. Pakastevadelmat voi laittaa jäisinä, mutta isoja vadelmia kannattaa litistää ensin sormella, jotta ne eivät jää vaahdon pintaa korkeammalle.
- Paina päälle seuraavat keksit siten, että ne koskettavat joka kohdasta täytettä. Jatka keksien ja täytteen vuorottelua, kunnes kakussa on neljä kerrosta keksejä ja kolme täyteväliä. Tasoita pienellä määrällä täytettä päällimmäisen keksikerroksen raot.
- Yhdistä kuorruteainekset keskenään. Karvasmanteliaromia tulee noin parin maustemitan verran. Jos et välitä karvasmantelista, jätä se pois tai korvaa jollain toisella aromilla. Huomaa, että vettä kannattaa laittaa varoen – muutama tippakin vaikuttaa rakenteeseen. Paksuus on sopiva, kun kuorrute ei valu keksien päältä pois, mutta levittyy tasaisesti. Värjää elintarvikeväreillä vihreäksi tai jonkin muun väriseksi.
- Kaada kuorrute kakun päälle ja levitä tasaiseksi kukan muotoiseksi pinnaksi.
- Anna kakun tekeytyä ja pehmittyä jääkaapissa yön yli.
- Viimeistele päällinen makeisilla ja koristerakeilla.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- digestivekeksiä
- karvasmanteliaromia
- elintarvikeväriä
- makeisia ja koristerakeita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.