Kinuskikissan prinsessa-keksikakku
Nyt herkutellaan prinsessakakun helpotetulla versiolla! Pohja muodostuu kekseistä, jotka pehmenevät vuorokauden kuluessa hyvin leikkautuviksi. Täyte loihditaan vain kolmella raaka-aineella. Kinuskikissan ja Valion yhteistyössä kehittämä vaniljakreemi antaa kermavaahtoon tuhdisti vaniljan makua ja sopivan makeuden. Tuoreet vadelmat ovat raikas lisä.
Reseptiyhteistyö
@kinuskikissa (aukeaa uuteen välilehteen)

Valmistusaika
Aktiivinen
12 h
Yhteensä
12 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- digestivekeksiä
Täyte
- 4 dl
- 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön vaniljakreemiä
- 200 g suomalaisia vadelmia
Kuorrute
- 3½ dl tomusokeria
- 2 rkl vettä
- karvasmanteliaromia
- elintarvikeväriä, vihreää ja keltaista
Koristelu
- makeisia ja koristerakeita
Pohja
- digestivekeksiä
Täyte
- 4 dl Valio vispikermaa
- 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön vaniljakreemiä
- 200 g suomalaisia vadelmia
Kuorrute
- 3½ dl tomusokeria
- 2 rkl vettä
- karvasmanteliaromia
- elintarvikeväriä, vihreää ja keltaista
Koristelu
- makeisia ja koristerakeita
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljakreemi.
- Laita täyte pursotuspussiin, jossa on iso, pyöreä tylla. Täytteen voi pursottaa myös pelkän pursotuspussin avulla.
- Aseta kakkulautasen keskelle yksi digestivekeksi ja sen ympärille kuusi keksiä vierekkäin.
- Pursota keksikerroksen ulkoreunaan vaniljavaahtoa palluroiksi vieri viereen. Täytä piiloon jäävä osuus vaahdolla.
- Painele vaniljavaahdon joukkoon vadelmia. Pakastevadelmat voi laittaa jäisinä, mutta isoja vadelmia kannattaa litistää ensin sormella, jotta ne eivät jää vaahdon pintaa korkeammalle.
- Paina päälle seuraavat keksit siten, että ne koskettavat joka kohdasta täytettä. Jatka keksien ja täytteen vuorottelua, kunnes kakussa on neljä kerrosta keksejä ja kolme täyteväliä. Tasoita pienellä määrällä täytettä päällimmäisen keksikerroksen raot.
- Yhdistä kuorruteainekset keskenään. Karvasmanteliaromia tulee noin parin maustemitan verran. Jos et välitä karvasmantelista, jätä se pois tai korvaa jollain toisella aromilla. Huomaa, että vettä kannattaa laittaa varoen – muutama tippakin vaikuttaa rakenteeseen. Paksuus on sopiva, kun kuorrute ei valu keksien päältä pois, mutta levittyy tasaisesti. Värjää elintarvikeväreillä vihreäksi tai jonkin muun väriseksi.
- Kaada kuorrute kakun päälle ja levitä tasaiseksi kukan muotoiseksi pinnaksi.
- Anna kakun tekeytyä ja pehmittyä jääkaapissa yön yli.
- Viimeistele päällinen makeisilla ja koristerakeilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
255 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatti
30,8 g
Rasva
13,9 g
Tyydyttynyt rasva
8,1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- digestivekeksiä
- karvasmanteliaromia
- elintarvikeväriä
- makeisia ja koristerakeita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.