Kinuskikissan rakettipiirakka
Vuoden vaihtuessa iloitellaan väreillä ja ollaan leikkimielellä. Syötävällä ilotulitusraketilla uusi vuosi vaihtuu makeasti. Kreemitäyte ja suklaakermasta valmistettu kuorrute ovat ihana yhdistelmä piirakan päällä. Valmistaminen ei ole vaikeaa, sillä raketin hahmo muodostuu parilla veitsenvedolla. Koristelu hoituu värikkäillä makeisilla.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
125 g
Valio voita huoneenlämpöisenäKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 2¾ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1½ tl leivinjauhetta
-
2 dl
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Täyte
- 2 rkl sokeria
- 1½ tl perunajauhoja
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 keltuainen
-
100 g
Valio voita huoneenlämpöisenäKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 tl vaniljasokeria
Suklaakuorrute
-
2 prk (à 2.5 dl)
Valio kinuskikermaa, ollut suklaakermaValio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
Koristelu
- 0 kg strösseliä tai koristerakeita
- 0 kg karkkinauhoja
- 0 kg makeisia
- 0 kg suklaatähtiä
Ohje
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
- Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 20 x 30 cm kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Valmista pohjan jäähtyessä täyte.
- Yhdistä kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma ja keltuainen. Kuumenna vispilällä koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Ota heti liedeltä, kun seos alkaa muuttua paksummaksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi. Lisää voivaahtoon vaniljasokeri ja jäähtynyt kiisseli.
- Levitä kreemi pohjan päälle.
- Tasoita reunat ja leikkaa suorakaiteen toisesta päädystä kaksi kolmiota pois, jotta syntyy raketin kärki. Aseta nämä palat toiseen päätyyn raketin "hännäksi". Tasoita palojen rajakohta kreemillä. Nosta levy jääkaappiin, jotta pinta jähmettyy.
- Mittaa suklaakerma kattilaan. Kiehuta sekoitellen, kunnes kerma on paksuuntunut ja väri muuttunut tummanruskeaksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja levitä kreemin päälle.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- strösseliä tai koristerakeita
- karkkinauhoja
- makeisia
- suklaatähtiä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.