Kinuskikissan raparperipaistoskakku
Tämä on juhlapöytään sopiva versio klassisesta kaurapaistoksesta, jossa on mukana alkukesän raikas ykkösmaku: raparperi. Kermatäyte on yhdistelmä kahta eri makua: kanelia ja vaniljaa, jotka molemmat natsaavat raparperin kanssa ihanasti. Kermavaahdon ja kreemin yhdistelmästä syntyvää vaahtoa on helppo pursottaa. Samalla kakku saa näyttävän pinnan!
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKauraseos
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 6 dl kaurahiutaleita
- 2¼ dl fariinisokeria
Raparperitäyte
- 500 g raparperia
- ¾ dl fariinisokeria
- 2 rkl perunajauhoja
Vanilja-kinuskivaahto
- 3 dl
- 1 prk (200 g) Valio vaniljakreemiä
-
1 prk (200 g)
Valio kinuskikreemiäTäyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
- 0 kg puolukkajauhetta
Ohje
- Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. Leikkaa myös reunan suojaksi leivinpaperisuikale. Saat sen tarttumaan vuoan sisäreunaan sipaisemalla väliin hieman voita.
- Sulata voi. Mittaa kulhoon kaurahiutaleet ja fariinisokeri ja sekoita joukkoon voisula.
- Leikkaa raparperit paloiksi. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja perunajauhot.
- Laita kevyesti levittäen 2/3 kauraseoksesta vuoan pohjalle. Vältä turhaa painelua. Levitä päälle rapaperitäyte ja loput kauraseoksesta.
- Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Jaa kahteen yhtä suureen osaan. Sekoita toiseen puolikkaaseen vaniljakreemi ja toiseen kanelikreemi.
- Laita pursotuspussiin tähtitylla. Täytä pussi siten, että vaahdot tulevat vastakkaisille reunoille.
- Pursota korkeita ruusukkeita jäähtyneen kakun päälle vieri viereen. Siivilöi pinnalle hieman puolukkajauhetta.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- puolukkajauhetta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.