Reseptiyhteistyö
Kinuskikissan sitruunainen unelmatorttu
Unelmatorttu on lapsuuden juhlistani tuttu leivonnainen, jonka unelmaisuus perustuu herkulliseen kreemitäytteeseen. Tässä versiossa täytteessä on reilusti sitruunan raikkautta, sillä voi-tomusokeriseokseen yhdistetään Valion valmis sitruunakreemi. Keltainen kuorrute ja koristerakeet tekevät kääretortusta juhlavan pääsiäisherkun. Unelmatorttu on gluteeniton, kunhan valitset koristeluun gluteenittomat tuotteet.
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
2 h 20 min
Yhteensä
3 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Tumma kääretorttupohja
- 1 dl perunajauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
Lisäksi
- 0 kg sokeria
Voi-sitruunakreemitäyte
-
200 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl tomusokeria
- 1 prk (à 200 g) Valio sitruunakreemiä
Täytteeseen lisäksi
- 1 prk (à 200 g) Valio sitruunakreemiä
Kuorrute
- 2½ dl tomusokeria
- 1 rkl sitruunamehua
- ¾ rkl vettä
- 0 kg keltaista elintarvikeväriä, pastaväriä
Koristelu
- 0 kg koristerakeita
- 0 kg suklaamunia
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimista tiputtamasi kuvio jää hetkeksi näkyviin vaahdon pintaan. Siivilöi jauhoseos varovasti käännellen munavaahdon joukkoon.
- Levitä taikina pellille (31 x 39 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia.
- Ripottele leivinpaperille reilusti sokeria ja kumoa torttupohja sen päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Irrota paistoleivinpaperi pohjasta.
- Saat estettyä pinnan repeilyn, kun esikäärit levyn rullalle (lyhyemmältä sivulta alkaen) leivinpaperin kanssa. Anna jäähtyä rullattuna.
Täyte
- Notkista voi vatkaamalla sitä noin minuutin ajan. Sekoita joukkoon tomusokeri. Lisää sitten sitruunakreemi. Jatka vatkaamista pari minuuttia, jotta saat sileän rakenteen.
- Avaa rullalle kääritty torttupohja ja levitä pohjan päälle ensin voi-sitruunakreemi ja sen päälle vielä kerros pelkkää sitruunakreemiä.
- Kääri leivinpaperilla auttaen uudestaan rullalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Kuorrute
- Nosta kääretorttu tarjoilulautaselle.
- Yhdistä tomusokeri, sitruunamehu(tiiviste) ja vesi. Huomioi, että pienikin nestemäärä vaikuttaa koostumukseen, joten säädä veden määrällä kuorrutteen rakenne sopivaksi. Värjää pastavärillä keltaiseksi.
- Valuta kuorrutetta tortun pinnalle ja ripottele samantien päälle koristerakeita ja pääsiäismakeisia. Jos kääretortun on oltava gluteeniton, käytäthän koristelussa gluteenittomia tuotteita.
Vinkki!
- Vinkki! Unelmatorttu kestää hyvin pakastamista! Ota edellisenä päivänä jääkaappiin ja kuorruta sulamisen jälkeen.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
326 kcal
Proteiini
2,5 g
Hiilihydraatti
46,6 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
7,7 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sokeria
- keltaista elintarvikeväriä
- koristerakeita
- suklaamunia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.