Kinuskikissan sitruunainen unelmatorttu
Unelmatorttu on lapsuuden juhlistani tuttu leivonnainen, jonka unelmaisuus perustuu herkulliseen kreemitäytteeseen. Tässä versiossa täytteessä on reilusti sitruunan raikkautta, sillä voi-tomusokeriseokseen yhdistetään Valion valmis sitruunakreemi. Keltainen kuorrute ja koristerakeet tekevät kääretortusta juhlavan pääsiäisherkun. Unelmatorttu on gluteeniton, kunhan valitset koristeluun gluteenittomat tuotteet.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTumma kääretorttupohja
- 1 dl perunajauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
Lisäksi
- 0 kg sokeria
Voi-sitruunakreemitäyte
-
200 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl tomusokeria
- 1 prk (à 200 g) Valio sitruunakreemiä
Täytteeseen lisäksi
- 1 prk (à 200 g) Valio sitruunakreemiä
Kuorrute
- 2½ dl tomusokeria
- 1 rkl sitruunamehua
- ¾ rkl vettä
- 0 kg keltaista elintarvikeväriä, pastaväriä
Koristelu
- 0 kg koristerakeita
- 0 kg suklaamunia
Ohje
Pohja
- Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimista tiputtamasi kuvio jää hetkeksi näkyviin vaahdon pintaan. Siivilöi jauhoseos varovasti käännellen munavaahdon joukkoon.
- Levitä taikina pellille (31 x 39 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia.
- Ripottele leivinpaperille reilusti sokeria ja kumoa torttupohja sen päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Irrota paistoleivinpaperi pohjasta.
- Saat estettyä pinnan repeilyn, kun esikäärit levyn rullalle (lyhyemmältä sivulta alkaen) leivinpaperin kanssa. Anna jäähtyä rullattuna.
Täyte
- Notkista voi vatkaamalla sitä noin minuutin ajan. Sekoita joukkoon tomusokeri. Lisää sitten sitruunakreemi. Jatka vatkaamista pari minuuttia, jotta saat sileän rakenteen.
- Avaa rullalle kääritty torttupohja ja levitä pohjan päälle ensin voi-sitruunakreemi ja sen päälle vielä kerros pelkkää sitruunakreemiä.
- Kääri leivinpaperilla auttaen uudestaan rullalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Kuorrute
- Nosta kääretorttu tarjoilulautaselle.
- Yhdistä tomusokeri, sitruunamehu(tiiviste) ja vesi. Huomioi, että pienikin nestemäärä vaikuttaa koostumukseen, joten säädä veden määrällä kuorrutteen rakenne sopivaksi. Värjää pastavärillä keltaiseksi.
- Valuta kuorrutetta tortun pinnalle ja ripottele samantien päälle koristerakeita ja pääsiäismakeisia. Jos kääretortun on oltava gluteeniton, käytäthän koristelussa gluteenittomia tuotteita.
Vinkki!
- Vinkki! Unelmatorttu kestää hyvin pakastamista! Ota edellisenä päivänä jääkaappiin ja kuorruta sulamisen jälkeen.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- sokeria
- keltaista elintarvikeväriä
- koristerakeita
- suklaamunia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.