Kinuskikissan spiraalipiirakka
Juustoinen kasvispiirakka puhkeaa kukkaan, kun pinnan koristelee porkkanasta ja kesäkurpitsasta kieputetuilla suikaleilla. Sadonkorjuuteeman tultua ajankohtaiseksi oli hyvä hetki testata tätä spiraalitekniikkaa. Leikkaamiseen kannattaa ottaa sahareunainen kakkulapio, jos porkkanat ovat jääneet sopivasti "al dente".
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 50 g Valio Luomu™ gouda juustoa
- 4½ dl vehnäjauhoja
-
150 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- 2 rkl vettä
Täyte
- 150 g Valio Luomu™ gouda juustoa
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön kermaviiliäValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 kananmunaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl paprikajauhetta
- ¼ tl mustapippuria
Spiraali
- 4 porkkanaa
- 0 kg kesäkurpitsa
Ohje
- Raasta pohjaan ja täytteeseen tuleva juusto. Yhdistä pohjan juustoraaste ja vehnäjauhot ja nypi sekaisin voin kanssa. Lisää lopuksi vesi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
- Yhdistä täyteainekset keskenään. Kaada pohjan päälle.
- Kuori porkkanat ja pese kesäkurpitsa. Veistä juustohöylällä porkkanoista ja kesäkurpitsasta ohuita suikaleita. Kesäkurpitsan paksuimman osan voi leikata pituussuunnassa kahtia, jolloin suikaleet ovat noin 3 cm leveitä. Jos porkkanasuikaleet jäävät liian paksuiksi ja niitä on hankala taivuttaa, pehmitä suikaleita hetken aikaa mikrossa. Näin ne myös kypsyvät nopeammin.
- Aloita kierittämällä yksi suikale rullalle. Laita ympärille vuorotellen kurpitsa- ja porkkanasuikaleita, jotta ruusuke kasvaa isommaksi. Kun ruusuke on noin kämmenen kokoinen, siirrä se vuokaan täytteen keskelle. Jatka lisäämällä ympärille suikaleita, kunnes ne täyttävät koko pinnan. Sivele sudilla pintaan oliiviöljyä ja ripottele päälle suolaa.
- Paista 200 asteessa noin tunti tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla estääksesi tummuminen.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- kesäkurpitsa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.