Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan spiraalipiirakka

Juustoinen kasvispiirakka puhkeaa kukkaan, kun pinnan koristelee porkkanasta ja kesäkurpitsasta kieputetuilla suikaleilla. Sadonkorjuuteeman tultua ajankohtaiseksi oli hyvä hetki testata tätä spiraalitekniikkaa. Leikkaamiseen kannattaa ottaa sahareunainen kakkulapio, jos porkkanat ovat jääneet sopivasti "al dente".

Kinuskikissan spiraalipiirakka
Kinuskikissan spiraalipiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 50 g Valio Luomu™ gouda juustoa
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 150 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 150 g Valio Luomu™ gouda juustoa
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g
  • 2 kananmunaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ¼ tl mustapippuria

Spiraali

  • 4 porkkanaa
  • 0 kg kesäkurpitsa

Ohje

  1. Raasta pohjaan ja täytteeseen tuleva juusto. Yhdistä pohjan juustoraaste ja vehnäjauhot ja nypi sekaisin voin kanssa. Lisää lopuksi vesi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Yhdistä täyteainekset keskenään. Kaada pohjan päälle.
  3. Kuori porkkanat ja pese kesäkurpitsa. Veistä juustohöylällä porkkanoista ja kesäkurpitsasta ohuita suikaleita. Kesäkurpitsan paksuimman osan voi leikata pituussuunnassa kahtia, jolloin suikaleet ovat noin 3 cm leveitä. Jos porkkanasuikaleet jäävät liian paksuiksi ja niitä on hankala taivuttaa, pehmitä suikaleita hetken aikaa mikrossa. Näin ne myös kypsyvät nopeammin.
  4. Aloita kierittämällä yksi suikale rullalle. Laita ympärille vuorotellen kurpitsa- ja porkkanasuikaleita, jotta ruusuke kasvaa isommaksi. Kun ruusuke on noin kämmenen kokoinen, siirrä se vuokaan täytteen keskelle. Jatka lisäämällä ympärille suikaleita, kunnes ne täyttävät koko pinnan. Sivele sudilla pintaan oliiviöljyä ja ripottele päälle suolaa.
  5. Paista 200 asteessa noin tunti tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla estääksesi tummuminen.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 211 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 19,3 g
Rasva 12,5 g
Tyydyttynyt rasva 6,9 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kesäkurpitsa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search