Kinuskikissan suolainen juustokakku
Suolainen juustokakku haastaa voileipäkakun juhlapöydässä. Se tarjoillaan kylmänä ja kannattaakin valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Juustoisen täytteen päälle rakennetaan kakun toinen pääelementti eli raikas ja runsas salaatti. Voit kokeilla täytteessä muitakin Viola makuja yhdistellen erilaisiin salaattiaineksiin.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 200 g ruisvoileipäkeksejä
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
½ pussia (à 130 g)
Valio Mustaleima™ raastettaValio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
Täyte
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® yrtti tuorejuustoaValio Viola® kevyt yrtti tuo vaihtelua leivälle ja maustaa lempeästi myös keitot ja kastikkeet. Levitä…
-
½ pussia (à 130 g)
Valio Mustaleima™ raastettaValio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
- 3 valkosipulin kynttä murskattuna
- 3 kananmunaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Salaattikerros
- 0 kg jääsalaattia
- 0 kg rucolaa
- 0 kg basilikaa
- 0 kg ituja
- 0 kg kurkkua
- 0 kg kirsikkatomaatteja
- 0 kg ilmakuivattua kinkkua
Ohje
- Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Leikkaa myös reunojen suojaksi leivinpaperisuikaleet. Saat leivinpaperit pysymään reunoissa kiinni, kun sipaiset reunaan kevyesti voita tai öljyä.
- Murskaa voileipäkeksit tehosekoittimessa. Sulata voi. Yhdistä keksimurska, voisula ja juustoraaste. Jos raastat juuston itse, käytä raastimen pienintä terää, jotta saat hyvin hienon raasteen. Painele seos vuoan pohjalle ja muutaman sentin verran reunoille.
- Yhdistä kaikki täyteainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan.
- Suojaa vuoan ulkopinta alumiinifoliolla, sillä rasvaa voi tihkua vuoan raoista paistamisen aikana. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Laita jäähtymisen jälkeen jääkaappiin.
- Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Tee päälle mieleisesi salaatti runsaana kerroksena. Tässä on tehty salaattipohja pieniksi revityistä jääsalaatinlehdistä, rucolasta, basilikasta ja iduista. Kurkkuviipaleista on leikattu kukkia muotin avulla ja tomaatit halkaistu pistelemällä veitsellä keskiosaan saakka ulottuvaa siksak-kuviota. Lopuksi päälle on aseteltu ilmakuivattua kinkkua ruusukkeina.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- jääsalaattia
- rucolaa
- basilikaa
- ituja
- kurkkua
- kirsikkatomaatteja
- ilmakuivattua kinkkua
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.